София Франс Ауто прибрала 2 млн лева от Божков за бронирани джипове за протестите (Скандални подробности)

https://crimes.bg/analizi/sofiya-frans-auto-pribrala-2-mln-leva-ot-bozhkov-za-bronirani-dzhipove-za-protestite-skandalni-podrobnosti/39688 Crimes.bg
София Франс Ауто прибрала 2 млн лева от Божков за бронирани джипове за протестите (Скандални подробности)

Укриващият се в Дубай от родното правосъдие Васил Божков финансира несекващите вече трети месец протести срещу правителството на Бойко Борисов. И това е публична тайна от месеци. Той е отпуснал цели 2 млн. лева, оставени от него още в края на ноември 2019 г. за покупката на три бронирани водила от марката БМВ.

 

Според източници на Уикенд, Божков се е договорил с автобоса Стоян Желев, който е един от най-големите дилъри на БМВ за България, платените предварително милиони левове от него да бъдат предоставени на мъж, носещ прозвището Културиста.

 

По този начин антиправителствените протести са били захранени със стотици хиляди левове, с които са платени и част от съмнителните лица от криминалния контингент, хвърляли бомби и павета срещу полицаите на пл. „Независимост“. Очакванията на Васил Божков са да получи още поне 1 млн. лева от Стоян Желев, но това ще се случи едва след като бъде намерен купувач на бронираната му лимузина БМВ от току-що излязлата 7-а серия на немската марка. Източниците ни разкриват, че  Васил Божков направил поръчка в „Ауто Бавария“ за 3 автомобила на БМВ – два бронирани джипа Х5 и една лимузина от новата 7-а серия още през есента на 2019 г. Укриващият се бизнесмен лично е конфигурирал возилата и както е според правилата, платил предварително за производството им.

 

За трите тузарски возила той се е бръкнал с малко над 2 млн лева. Хазартният бос с 18 повдигнати обвинения искал за себе си бронираната 7-а серия и джипа Х5, а другият джип напазарувал за дясната си ръка Георги Попов, който се укрива с него в Дубай.

 

Само дни след като тази пролет МВР конфискува поръчковия му „Мерцедес Майбах“, както и няколко беемвета, ползвани от него и охранителите му, Божков взел мерки, за да осуети бъдеща конфискация и на чаканите нови модели бронирани возила.

 

Затова се уговорил със Стоян Желев, който от години е сред най-близките му приятели, джиповете да бъдат продадени на други клиенти, а той да получи парите си обратно. Това вече се е случило с двата джипа, но не и с блиндираната лимузина от новата 7-а серия на БМВ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.