Скандални разкрития за Николай Савов

https://crimes.bg/analizi/skandalni-razkritiya-za-nikolay-savov/42530 Crimes.bg
Скандални разкрития за Николай Савов

 

Местните хора възнамеряват да сигнализират прокуратурата и антикорупционната комисия

Скандални разкрития за бившия изпълнителен директор на Завода за боклук в София – Николай Савов видяха бял свят.

 

Справка в декларацията му като бивш зам.-кмет на Елин Пелин пред КПКОНПИ сочи, че Савов си е купил къща с двор в село Нови хан, намиращо се близо до столицата за смешната сума от 14 000 лева.

 

Местните хора недоумяват как е възможно да се купи къща за тази сума в района през 2018 г., имайки предвид, че цените са вървели от 100 хиляди лева нагоре. Те възнамеряват да сигнализират антикорупционната комисия, както и прокуратурата.

 

Имотът е купен съвместно от Николай Савов и Добринка Савова, която му е съпруга. Двамата са декларирали, че имотът е закупен от спестявания. Къщата е 735 кв. м. площ с двор и 327 кв. м. разгъната застроена площ.

Освен това бившият изпълнителен директор на софийския завод за боклук притежава и жилище в столичния квартал „Христо Смирненски“, както и апартамент в Силистра.

 

Савов, който бе изгонен от столичния кмет Йорданка Фандъкова напоследък се проявява като протестър в село Лозен, при положение, че не живее там.

Работата му е да разбунва духовете, за да може хората да протестират за щяло и нещяло. Така и не става ясно обаче каква е неговата цел.

 

Местните предполагат, че Савов се опитва да бъде припознат от някоя партия, възсядайки вълната на недоволство.

Запознати припомнят, че БСП ревностно го пазела при отстраняването му от поста директор на завода за боклук. Той бил освободен от длъжност заради инцидент с общ работник.

 

 Човекът е паднал от стълба и е бил откаран в „Пирогов“, но в последствие починал заради възникнали усложнения при операциите. Фандъкова разпореди да бъде извършена проверка на Савов за здравословните и опасни условия на труд в завода. В резултат на проверката, той бе обвинен от Столична община в системни нарушения на организация на работата, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.