Съпругата на убития командос Емил Шарков разплака мрежата

https://crimes.bg/analizi/saprugata-na-ubitiya-komandos-emil-sharkov-razplaka-mrezhata/40717 Crimes.bg
Съпругата на убития командос Емил Шарков разплака мрежата

 

Тя е категорична, че всички грешки се повтарят

Вчера (14 март 2021 г.) се навършиха седем години от стрелбата в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков.

 

На двете му паметни плочи – и на тази в Лясковец, и на тази в училището в родния му град Велико Търново, близки и познати поднесоха венци и цветя, отбеляза Нова телевизия.

 

В памет на убития командос съпругата му Милена Шаркова основа фондация, която помага на деца на загинали при изпълнение на служебния си дълг полицаи. Към този момент организацията работи с 87 деца.

 

Емил Шарков остана завинаги на 40 години. Загина при акция по обезвреждането на барикадирания с незаконни оръжия Петко Петков, който излежава доживотна присъда.

 

„Не смятам, че има научен урок. Всички грешки се повтарят. Предполагам, че част от обществеността ще подкрепи моето мнение, включително и в МВР. Мога да простя. Един от ценните уроци, на които Емо ме е научил е прошката”, каза Милена Шаркова.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.