Разтърсващи подробности за убиеца от Манастирище

https://crimes.bg/analizi/raztarsvashti-podrobnosti-za-ubieca-ot-manastirishte/40998 Crimes.bg
Разтърсващи подробности за убиеца от Манастирище

 

Хората в селото са вдигнали ръце от него

Появиха се потресаващи подробности за убиеца от с. Манастирище.

 

Оказва се, че Валентин Борисов е изстрелял цял пълнител по движещата се кола на съседите, за да убие Калин.

 

45-годишният мъж обаче няма да носи наказателна отговорност и да лежи в затвора, тъй като още му е постановена официално диагнозата шизофрения. Това споделиха разследващи пред "Телеграф". 

Врачанското село потъна в скръб в края на миналата седмица, след като лудият уби 34-годишния Калин Тончев. Младият мъж остави 2 момичета сирачета.Калин и брат му Анатоли се прибирали от работа с кола. На метри пред дома им пред автомобила застанал 45-годишният им съсед Валентин Борисов. Той започнал да гърми с пистолет по автомобила. Изстрелял 5 куршума, единият от които улучил фатално Калин. Младият мъж издъхнал на път за болницата в Козлодуй. След покушението стрелецът се барикадирал в къщата на майка си и я взел за заложница.Сигнал за тежкото престъпление е получен малко преди 14 ч. миналия четвъртък. На място пристигнали вътрешният министър в оставка Христо Терзийски и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Майката е била изведена от къщата, след което започнала акцията по безопасното извеждане на убиеца от дома. Баретите приложили тактическа хитрост и той не успял да окаже съпротива.Задържаният Валентин, който за пореден път ще бъде освидетелстван, буквално от 14 г. тероризирал хората в селото. От 2007 г. е диагностициран с шизофрения. Много пъти е лежал в психиатрии, като последният път бил м.г. Почернената майка на убития Калин през сълзи разказва, че Валентин по цели нощи обикалял около къщата им и ги следил. Отровил е кучето им. За хората от Манастирище лудостта избива в необуздана агресия. Коронните му номера са да насъсква кучета срещу тях и да върти ножове. "Насъска голямо куче да изяде детето ми, едва го спасихме", разкри майка от селото.

"Мисли се за Бог, плаши, че ни е взел на мушка и ще ни ликвидира", разкриват жителите на Манастирище. Преди време те направили подписка с искане да се вземат мерки срещу агресивния луд, която кметът Атанас Атанасов внесъл в прокуратурата. Но според хората обвинението отказало да им съдейства, защото Валентин бил пратен в клиника, откъдето е пуснат, след като изтекъл курсът му на лечение.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.