Разбиха схема за измама с отрицателни PCR тестове у нас

https://crimes.bg/analizi/razbiha-shema-za-izmama-s-otricatelni-pcr-testove-u-nas/40214 Crimes.bg
Разбиха схема за измама с отрицателни PCR тестове у нас

Прокуратурата се е заела със случая 

 

Разбиха схема за измама с отрицателни PCR тестове у нас

 

В схемата е въвлечен пулмолог от Русе, без да има представа, че е подправен подписът му. Фалшивите документи са се търгували за 60 евро. 

 

Дързък и изобретателен 34-годишен фалшификатор от Русе използва COVID ситуацията, за да издава неверни документи за отрицателни PCR тестове за чужбина. Схемата обаче е разкрита, когато семейство от Разград минава Дунав мост, без задължителните тестове. 

 

Връщат ги обратно и в рамките само на час те се появяват отново на границата вече с издадени документи. Това усъмнява граничните полицаи и започват по-прецизно да разглеждат документите им, които нямат нищо общо с истинските. 

 

Тестовете са били подписани от лекар пулмолог, а не от директор на лаборатория. Лекарят разбира, че името му е замесено в измамата от разследващите полицаи. Задържаното семейство пък признава, че срещу 60 лева на човек се е сдобило с фалшивите документи. 

 

Със случая се е заела прокуратурата. От Гранична полиция обаче не изключват възможността и друг път български граждани да са минавали границата с фалшиви отрицателни PCR тестове.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.