Приют в Перник прибра петима бездомници!

https://crimes.bg/analizi/priyut-v-pernik-pribra-petima-bezdomnici/40621 Crimes.bg
Приют в Перник прибра петима бездомници!

Петима бездомници са настанени във временен приют в пернишкия квартал "Калкас", съобщи на БТА д-р Татяна Вангелова - директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в общинската администрация.

Те получават ежедневно безплатно топъл обяд и пакет суха храна за вечерта. Помещенията се отопляват с климатици. Преди приемането му към всяко лице се прилагат необходимите противоепидемични мерки. Обособен е изолатор, в който бездомните престояват, докато се проверява статусът им. Всички помещения са дезинфекцирани. За персонала са осигурени лични предпазни средства.

Капацитетът на приюта е 10 места. Бездомните могат да останат там до 31 март. До миналата година през най-студените дни бездомните хора бяха настанявани в сградата на Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. В условия на пандемия това е невъзможно и използването на здравни заведения за приюти е в противоречие със закона, уточняват от администрацията.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.