Полицията на крак заради…

https://crimes.bg/analizi/policiyata-na-krak-zaradi/43788 Crimes.bg
Полицията на крак заради…

 

Оказва се, че децата са се превърнали в заложници на неразбирателството между родителите им

Сигнал за отвлечени деца вдигна на крак полиция и социални в два български града.

 

До там се стигнало, след като бащата взел хлапетата от дома на майка им в Септември, след което ги завел у дома си в Благоевград. Всичко това се случило, без да я уведоми. съобщава БНТ.

 

Уплашена от липсата на децата, жената потърсила помощта на властите. Родителите са разведени от две години и не живеят под един покрив. За момента обаче все още няма съдебно решение, което да определи при кого остават децата след развода.

 

Жената разказала пред органите на реда, че когато излязла от работа и се върнала в дома си видяла, че входната врата е разбита. Децата момиченце на 6 и момченце на 10 години ги нямало в апартамента. Ужасена, тя подала сигнал на 112, че са отвлечени от семейното жилище.

 

"Веднага се обадих на сина ми да го питам къде е, да не са излезли на някъде на разходка. Бившият ми съпруг вдигна телефона и просто каза да забравя за децата и че повече няма да ги видя, няма да ми ги даде. Подадох жалба, описах всичко както трябва и след това ме насочиха към 2 РПУ в Благоевград тъй като по камерите установиха, че децата са в колата, заедно с бащата и вече се намират в Благоевград", разказва Ана Чобанова. 

 

Бившият й съпруг твърди, че не се е налагало да разбива вратата на апартамента на Ана, тъй като децата сами го повикали да ги вземе от там.

"За коледните празници отидох в град Септември да предам подаръците на децата, но така и не ми беше отворена вратата, просто бях изгонен. Впоследствие направих една, две комуникации с децата, просто не са се чувствали добре. Седели са по цял ден сами и ми се обадиха, аз отидох и си ги взех", твърди Кирил Чобанов. 

 

Социални работници са посетили дома на Чобанов в Благоевград, за да проверят условията там и дали съществува пряк риск за децата.

От агенция "Социално подпомагане" обясниха, че при подобен случай не става въпрос за отвличане. 

 

"Децата се чувстват спокойно, те са в много сигурна среда, няма никакво притеснение към момента по отношение на децата. Проблемът е, че двама родители не са се разбрали и опитват да поставят децата като заложници в отношенията помежду им. Предстои да направим една разширена среща, екипна среща с всички органи по закрила на детето, за да търсим решение конкретно за случая". Това коментира директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Благоевград – Александър Балев. 

 

Ако родителите не успеят да се разберат при кого да останат децата, докато съдът се произнесе за попечителството им, те вероятно ще бъдат настанени в приемно семейство, пише pik.bg.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.