Покъртителна трагедия в София

https://crimes.bg/analizi/pokartitelna-tragediya-v-sofiya/38720 Crimes.bg
Покъртителна трагедия в София

Съседите на Красимир не намират думи, с които да опишат случката

Покъртителна трагедия разтърси здраво София.

 

Мъж сложи край на живота си, след като е бил върнат от Спешна помощ в столицата. Това разкриват негови съседи във Фейсбук.

 

Те разказват, че е бил взет от екип на Спешна помощ, но малко по-късно е бил върнат обратно и на другия ден той се самоубил. Мъжът е бил във влошено психично състояние и под влиянието на антидепресанти.

Започнал да ги взима преди три месеца, когато майка му умира.

 

Ето какво пише Анна Т.: "На 19. 04. 2020 г. около 20.15 часа Венцислав В. подава сигнал на телефон 112 за човек в безпомощно състояние пред бл. 2 в кв. "Захарна фабрика". 

След 15-20 минути аз звънях отново, за да разбера кога ще дойде линейка. 

 

След около още 15 минути пристига екип на Спешна помощ и патрул от 3 РПУ.

Те установяват, че съседът ни Красимир, на 49 години, е в неадекватно състояние и ще бъде откаран в Токсикология. На въпрос къде точно ще бъде настанен и как можем да се свържем с него, ни отговорят, че не се знае точно в коя Токсикология, но ще бъде детоксикиран и ще се прибере сутринта. 

 

Към 21. 00 екипите потеглят. Около час по-късно друг съсед - Марин И. забелязва, че линейка го връща и оставя в същото състояние на тревната площ пред бл. 6.  В 23 часа, след като са го отвели в жилището му, са звънели пак на Спешна помощ, за да подадат сигнал, че колегите им са го изхвърлили и то на тревата.

 

"Заедно с друг съсед го прибират в дома му. Няколко часа по-късно трупът му е открит пред бл. 56 в „Захарна фабрика“. Близките и съседите на Красимир са потресени от случилото се и вярват, че ако му е била оказана поне някаква подкрепа от медицинските лица, той е щял да бъде жив. 

 

"Изглеждал е нормално, прилично облечен, напарфюмиран, по никакъв начин не би трябвало да предизвика подобно отношение, а дори и да е бил клошар – нима те нямат нужда от помощ? Просто са го изхвърлили в тревата като куче", възмущават се съседите на Красимир. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.