Почина синът на Капитан Петко войвода (Журналистът Александър Михайлов си отиде на 55 години)

https://crimes.bg/analizi/pochina-sinat-na-kapitan-petko-voyvoda-zhurnalistat-aleksandar-mihaylov-si-otide-na-55-godini/38325 Crimes.bg
Почина синът на Капитан Петко войвода (Журналистът Александър Михайлов си отиде на 55 години)

Синът на големия актьор Васил Михайлов, прочул се като Капитан Петко Войвода, журналистът Александър Михайлов, е починал на 55-годишна възраст вчера. 

 

Той бе дългогодишен водещ на предавания за култура в програма "Христо Ботев", куклен режисьор, автор на детски пиеси и един от запомнящите се гласове на Българското национално радио.  

"Господи, знаехме за страданието му, давахме му кураж... Защо? Саше, светъл път, приятелю!", пише в профила на Александър Михайлов негова колежка, пише "Телеграф".  За здравословните си проблеми журналистът споделя и с приятелите си във "Фейсбук". На първи август той се отбелязва от известна столична болница без да уточнява какво му е а всички му пожелават бързо оздравяване.  

Пъди болестите и да ходим на Джаз феста в Банско, му пише колежка от радиото.  23 дни по-късно той възкликва "Животът е чудо", а аверите му се надява, че е прескочил трапа. На следващия ден обаче пише "Съботно ми е. Не весело", публикувайки последната си снимка. 

На въпрос защо не му е весело, Сашо отвръща, че не се чувства добре. През петия месец телефонът спира да звъни", пише Михайлов на 18 септември, а при-телите му отново му желаят бързо оздравяване. Въпреки това той продължава да е активен в социалната мрежа, последно е отбелязал кончината на големия ни поет Любомир Левчев миналата сряда. 

 

"Научих, че днес е починал колега от програма "Христо Ботев" на БНР Александър Михайлов, дългогодишен водещ на предаването "Артефир". Помня го като прям, емоционален човек с хубаво чувство за хумор. Имаше щастието наскоро да се зарадва на първото си внуче. Един смислен, за съжаление прекалено рано прекъснат живот, посветен на културната журналистика. Светъл път!"м написа и дългогодишната журналистка от БНР Гергана Дворецка. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.