Пандемията доведе до масови бягства от България

https://crimes.bg/analizi/pandemiyata-dovede-do-masovi-byagstva-ot-balgariya/38595 Crimes.bg
Пандемията доведе до масови бягства от България

Категорични са, че няма да се върнат в България дори и след като всичко отшуми


Пандемията доведе до масови бягства от България. Напоследък се забелязва, че редица чуждестранни футболисти, подвизаващи се в българското първенство, нямат никакво намерение да остават на родна територия заради избухналата пандемия с COVID-19.Трима от иностранците в ЦСКА са категорични, че първо не искат да им бъдат намалявани с 50% заплатите и второ, не желаят да се връщат тук след края на извънредното положение. Играчите вече са уведомили ръководството на "армейците".

Същото се отнася и за двама от чужденците в „Левски“. Те се дърпали след проведените тези дни разговори с тях да останат с по-малко финансови възнаграждения.Подобна е картинката и в останалите ни отбори, където е пълно с чужденци с изключение на Славия. Интересното е, че на някои от тях договорите им с клубовете изтичат на 30 юни, след което те със сигурност няма да ги удължат и да стъпят повече в България.

Припомняме, че свиването на бюджетите е характерно не само за нашата страна, но и за повечето европейски държави. Там също масово си намаляват заплатите, а на места даже ги замразяват временно.Въпреки това чужденците у нас предпочитали да отидат в първенства, където даже и да са на по-ниско възнаграждение, пак ще получават повече в сравнение с България. Те гледали към бившите съветски републики, където вирусът не е пламнал толкова жестоко, както и към Китай и Япония, където краят на ужаса се вижда.„Това може и да е на добро. Най-хубаво ще бъде да дадем шанс на нашите футболисти. От години това се говори, но никой не слуша. Ето че заради коронавируса тази практика да се налагат много чужденци в българското първенство ще изчезне“, коментират от футболните ни среди.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.