Отец Димитър с покъртителни разкрития за българите, разстреляни в Чикаго

https://crimes.bg/analizi/otec-dimitar-s-pokartitelni-razkritiya-za-balgarite-razstrelyani-v-chikago/38366 Crimes.bg
Отец Димитър с покъртителни разкрития за българите, разстреляни в Чикаго

Събират се средства, за да може тленните им останки да бъдат изпратени в България

Отец Димитър Димитров от църквата "Свети Иван Рилски" в Чикаго направи покъртителни разкрития за разстреляните българи.

 

В ефира на Нова тв той заяви, че все още не са направили, каквото е нужно. Намеренията са тялото на майката Цвети да бъде транспортирано до България.

 

Припомняме, че в неделната вечер трима българи и двама американци бяха убити. 67-годишния пенсиониран строителен работник от полски произход Криштоф Марек нахлул в апартамента на нашенците и ги застрелял. След това се качил на горния етаж, където ликвидирал тяхна съседка. 

 

Хората от жилищната сграда описват извършителя като конфликтна личност. Те споделят, че често правел проблеми, но никога не бил стигал до такива крайности. 

 

Според генералният консул на България в Чикаго – Иван Анчев става въпрос за битов инцидент, при който заподозреният е бил в амок.  "За Иво още няма никакво решение. Днес сутринта направих панахида", споделя още отец Димитър.  "Това са решения на роднините", каза още той.

 

"Иво и Цветанка бяха едни прекрасни и добри християни", заяви отец Димитър.  "Две пресечки деляха църквата от мястото на стрелбата. В петък Цветанка цял ден чистеше храма с нас, за да посрещнем храмовия празник. На самия празник на следващия ден разбрах, че те са убити", заяви той.

 

"Със съпругата ми избухнахме в сълзи. От две години имаха брак, а апартаментът им беше на изплащане. Аз го осветих. Трябвало е да заключат вратата, но е факт, че са оставили отключено. Мъжът, който ги е нападнал е бил с психически отклонения", разказа още отецът.

 

"На Цвети дядото е бил свещеник, а за починалите мога да кажа, че бяха едни добри християни", каза отец Димитров. "Половин година преди да пристигне в Чикаго, Цвети е сънувала иконата в нашия храм, без да я виждала. Тя ни изпрати и подарък кандило", коментира той.

 

“Събират се пари, за да може телата да бъдат изпратени и погребани в България”, завърши отец Димитър Димитров.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.