Нови разкрития за трагедията с 24-годишния студент

https://crimes.bg/analizi/novi-razkritiya-za-tragediyata-s-24-godishniya-student/41503 Crimes.bg
Нови разкрития за трагедията с 24-годишния студент

 

По случая вече е образувано досъдебно производство

Нови разкрития по случая с 24-годишното момче от Сливен видяха бял свят.

 

Припомняме, че Георги Господинов издъхна, затиснат от хладилник, в асансьор на студентско общежитие в Бургас. Той е учил в университета "Проф. д-р Асен Златаров" в четвърти курс.

Трагедията се разигра в студентското общежитие блок 2 вчера около обяд.Нелепата смърт на момчето потопи в скръб студентските общежития на Бургас в жилищния комплекс "Славейков", където живеят над 1000 студенти."За нашия университет е много тъжен ден, нямаме представа какво се е случило, образувано е досъдебно производство, ще бъдат утвърдени експертизи. Знаем само, че е заседнал в асансьора, в асансьора е имало хладилник, имало е летален изход.Два от асансьорите, освен товарния, са по-малки. Когато се развали асансьорът пристигат асансьорните техници, случва се веднъж-два пъти в седмицата, в такива големи обществени сгради е обичайно, досега не сме имали подобни инциденти". Това заяви в "Денят започва" ректорът на университета "Проф. Д-р Асен Златаров" в Бургас – проф. д-р Магдалена Миткова.По думите ѝ от фирмата няма заявления, че асансьорите са развалени и че трябва да се подмени нещо в тях."Не сме се срещали с фирмата, която поддържа асансьора, но тя също ще бъде обект на проверка. Предполагам, че на половин година се извършва профилактика. Нямаме сведения, че момчето е имало процент инвалидност", каза още проф. д-р Магдалена Миткова.По случая вече е образувано досъдебно производство.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.