Нова скандална измама бърка дълбоко в джоба на българина

https://crimes.bg/analizi/nova-skandalna-izmama-barka-dalboko-v-dzhoba-na-balgarina/43273 Crimes.bg
Нова скандална измама бърка дълбоко в джоба на българина

 

Този път в основата са мобилните оператори

 

 

Сякаш не ни стига кризата и напрежението около войната в Украйна, ами сега българинът е изправен пред поредната скандална схема, бъркаща надълбоко в и без това изтънелия му джоб.

 

За новата измама сигнализира пловдивчанин. Той е направил това пред регионалния сайт Пловдив24.бг.

Целта му е да предупреди хората да бъдат особено внимателни и да не се връзват на измамите, които обикновено ги завличат с немалка сума пари.

 

От думите на пловдивчанина става ясно, че този път далаверата е чрез SMS.

 

Схемата действа по следния начин: Чрез SMS ви уведомяват, че сте се абонирали успешно за сайт, който дори не сте посещавали. В уведомлението е посочено, че месечният абонамент е на цена от 10 лева.

В края на съобщението измамниците са прикрепили и линк, който според указанията би трябвало да прекрати абонамента ви.

 

Когато го последвате се налага да въведете телефонния си номер и това всъщност е самата измама. По този начин вие не се отказвате от абонамента, който и без това не съществува, а точно обратното – сключвате такъв.

 

Сякаш като капак на всичко накрая получавате и нов SMS, който ви уведомява, че сте се отказали успешно.

Опарилият се пловдивчанин разкрива, че веднага направил справка, от която станало ясно, че е бил таксуван 10 лева и има активен абонамент, за който ще плаща тази цена всеки месец.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.