Николай Маринов - Малкия Маргин се е прибрал в България

https://crimes.bg/analizi/nikolay-marinov-malkiya-margin-se-e-pribral-v-balgariya/37533 Crimes.bg
Николай Маринов - Малкия Маргин се е прибрал в България

Изпарилият се преди няколко години Николай Маринов - Малкия Маргин се прибра инкогнито в България, научи единствено вестник „Всеки ден". Всъщност соченият за бос на мафията и бивш съдружник в групировката СИК е у нас от няколко месеца, но упорито избягва да се появява пред публика, за да си спести каквито и да било скандали и осветляване в медиите, обясни пестеливо пред вестника ни негов приближен.

Зад строгото спазване на правилото никакви кръчми и публични дефилета стоял страховитият батко Красимир Маринов - Големия Маргин, отсече източникът ни. Засега е ясно, че повечето време Николай Маринов прекарвал в пазената като сградата на щатския златен резерв Форт Нокс къща.

Преди ден репортер на „Всеки ден" засече усилен трафик на охранители, които влизаха и излизаха от дома на „Беловодски път" в кв. „Бояна". За да се подсигурят за всеки случай, Големия Маргин разпоредил по оградата на палата от ковано желязо да бъде пуснат ток с напрежение 110 волта. С цел да се избегнат инциденти, по дувара са наслагани табели с предупреждение „Внимание, опасно за живота".

Хора от квартала пък споделиха, че охранителите са толкова ревниви при изпълнение на задачата си по личната безопасност на братята от Смолян, че всеки светнат прозорец от съседна къща привлича вниманието им. Комшия на Маргините, който рядко се вясвал в боянското си жилище, страдал от старателните гардове, които били свикнали къщата му да тъне в тъмнина. Когато все пак отсядал на „Беловодски път" и вечер светвал в хола, мощен прожектор от двореца на сикаджиите буквално му подпалвал косата. Мъжът бил принуден да излиза на терасата и да маха отривисто с ръце, за да го разпознаят и оставят на мира.

Прибирането на Малкия Маргин у нас стана възможно след 3 години в изгнание. Николай Маринов изчезна през януари 2010 г. след убийството на Боби Цанков в центъра на София. Оттогава бе в неизвестност. Брат му Красимир пък бе арестуван за пореден път заради покушението. Прокуратурата повдигна обвинения на двамата, че са подбудили неизвестно лице да убие Цанков. До 2013 г. обаче нямаше напредък по разследването.

Държавното обвинение не откри доказателства за вината на братя Маргини покрай покушението. Затова през юли същата година наказателното производство спрямо Николай и Красимир Маринови бе прекратено, съобщиха тогава от Софийската градска прокуратура и така по-малкият брат се оказа чист пред закона.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.