Не е за вярване: Тя е петата най-богата страна в Европа, а гладът се увеличава!

https://crimes.bg/analizi/ne-e-za-vyarvane-tya-e-petata-nay-bogata-strana-v-evropa-a-gladat-se-uvelichava/38187 Crimes.bg
Не е за вярване: Тя е петата най-богата страна в Европа, а гладът се увеличава!

Банички, сандвичи с кренвирш, печени филийки с пържени яйца – чисто английски специалитети, шегува се Найджъл Адамс, основател на "Hope house“ – трапезария за бедни, близо до Нотингам, Великобритания. Същинският специалитет на страната обаче е растящият брой кухни за бедни, казва Найджъл.

Звучи невероятно, но е факт – гладът се завръща в петата най-богата страна в света, казва в репортажа си "Дойче веле".

Мотото на "Hope house" гласи "Помощ за самопомощ". Едни намират тук дрехи, с които да отидат на работа, а други получават помощ в попълването на формуляри за Бюрото по труда.

В "Дома на надеждата" се предлага всякакъв вид помощ. Целта е хората да не гладуват и да им бъде вдъхната надежда, за да се изправят отново на крака.

През последните девет години "Домът на надеждата" се превърна в истински общински център. Той поема онези задачи, за които общината вече няма пари.

Такива са тъжните последици от 11-годишната политика на икономии и социални реформи, въведени след глобалната финансова криза.

Преди кризата във Великобритания имаше 29 трапезарии за бедни, днес – 2000.

По данни на ООН 4 милиона британци понякога не слагат и залък в устата си по цели дни.

 

Сега таванът в кухненския склад в трапезарията има нужда от ремонт и дупката ще бъде запълнена след дарения, на които "Домът на надеждата" по принцип разчита, но това не е повод да се губи надежда, казва Найджъл. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.