Не е за вярване! Тинка Иванова задигна 100 кубика дърва от затвора и ги…

https://crimes.bg/analizi/ne-e-za-vyarvane-tinka-ivanova-zadigna-100-kubika-darva-ot-zatvora-i-gi/42913 Crimes.bg
Не е за вярване! Тинка Иванова задигна 100 кубика дърва от затвора и ги…

 

Крадецът вика: „Дръжте крадеца“

Оказва се, че стотиците лишени от свобода в затвора в Кремиковци дълго време са се отоплявали на битови и строителни отпадъци и то не по тяхна вина.

 

Отпадъците си набавяли от изкъртените дървении и други подходящи за горене материали от ремонта на Централния Софийски затвор.

Истината е, че затворниците са били принудени да се отопляват с такъв вид „гориво“, в противен случай трябвало да стоят на студено. Причина за това се оказва дръзка афера, с която са се заели служители от инспектората към ГДИН.

 

Неофициално потвърдена към момента информация от ГДИН сочи, че подозренията за дръзката кражба на (забележете) 100 кубика дърва, падат върху Тинка Иванова – склададжийка на затвора в Кремиковци и зам.-началника на затвора Митко Атанасов.

 

От разкритията, направени от затворниците става ясно, че кражбата на дървата е била осъществена още през месец ноември, м.г.

Сякаш не стига дръзката кражба, а с цялата си наглост Иванова ползвала затворниците за общи работници, които да й натоварят дървата на огромен камион.

 

През следващите няколко месеца на затворниците направило впечатление, че камионът се върнал за още няколко курса. На идване стоварвал строителни отпадъци за затворниците, а си тръгвал натоварен с дърва за огрев. Както се казва размяната е от типа „кон за кокошка“.

 

Всички дърва, натоварени от затвора в Кремиковци, били стоварвани в Бухово, където живеят Митко Атанасов и Тинка Иванова.

Пандизчиите се жалват, че ги тровят с опасни отпадъци, които са принудени да горят вместо дърва заради корумпирани служители на затвора, които им задигнали дървата.

 

Прави впечатление, че всяка вечер в района около затвора се разнасят гъсти черни кълба дим. Странното е, че Екоинспекцията изобщо не си е направила труда да се намеси.

 

Пандизчиите хвърлят обвинението основно върху Тинка Иванова и още няколко от надзирателите от командно-надзорния състав. От разкритията им става ясно, че те са се облажили и с кражбата на тонове нафта. През зимата затворниците имали топла вода само 3-4 часа дневно. Причина за това е, че нафтата се краде на поразия, след което се продава на частни лица.

 

Припомняме, че преди два месеца затворът в Кремиковци бе разтърсен от сериозен корупционен скандал.

Фелдшерът Венелин Бангьозов бе хванат със значително количество забранена стока – 3 мобилни телефона със зарядни устройства и СИМ карти и 7 малки бутилки от минерална вода, пълни догоре с водка.

 

След като медицинският асистент си призна, че върши услуга на затворниците срещу заплащане, бе изритан от работа. Странното в случая обаче е, че не му е била потърсена наказателна отговорност.

 

След като бе натирен от работа, на бял свят излезе и още едно скандално разкритие. Оказа се, че Бангьозов бил с хомосексуална ориентация и правил еротични масажи на затворниците, които уж лекувал. Може пък тези масажи освен всичко друго да се окажат лечебни, знае ли се…

 

Заради кошмарните битови условия през миналата година омбудсманът Диана Ковачева поиска закриването на Централния Софийски затвор, керамичната фабрика във Враца и затворническото общежитие в Кремиковци.

Тя призна, че затворите не са приведени в съответствие с европейските изисквания за лишените от свобода.

 

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.