Мощен взрив по тъмна доба изправи хората на нокти

https://crimes.bg/analizi/moshten-vzriv-po-tamna-doba-izpravi-horata-na-nokti/39722 Crimes.bg
Мощен взрив по тъмна доба изправи хората на нокти

Образувано е досъдебно производство

Мощен взрив по тъмна доба стресна живущите в квартал „Балик“ в Добрич.

 

Стана ясно, че той е бил от избухналите резервоари на три автомобила, които са изгорели при пожар. Инцидентът се е разиграл пред блок 57. Колите, които по предварителна информация са Ауди, Фолксваген Голф и Фолксваген Поло, са били паркирани пред един от входовете.

 

Съседите считат, че става въпрос за умишлен палеж на един от автомобилите, собственост на млад мъж, който живее в блока. На предния капак на колата е имало туба със запалителна течност. Твърди се, че е видян човек да бяга, след което последвал взривът.

 

Разбушувалият се огън се пренесъл на съседния автомобил. Резервоарът му бил пълен с дизелово гориво и също гръмнал. Огънят се пренесъл и върху третата кола, паркирана от другата страна на входа. Според съседи, младият собственик на автомобила, за който се предполага, че е бил обект на палежа,  твърдял, че не знае причина някой да подпали колата му. Живеещите в блока обаче нямат информация с какво се занимава той.

 

"Беше много силен взрив", коментираха съседи. Всички те са се изплашили от гърмежите и огъня. Пострадали няма. Няма данни и за щети по апартаментите. Три пожарни автомобила са потушили огъня и са попречили на разпространението му.

 

По случая работят екипи на криминологията и разследващи полицаи. Образувано е досъдебно производство за инцидента, станал в квартал „Балик“ в Добрич. Основната версия, по която работят разследващите, е умишлен палеж, каза за Про Нюз Добрич шефът на РД „ПБЗН“ комисар Дарин Димитров.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.