Каракачанов се изгаври с Марешки: Да ходи да се лекува!

https://crimes.bg/analizi/karakachanov-se-izgavri-s-mareshki-da-hodi-da-se-lekuva/40572 Crimes.bg
Каракачанов се изгаври с Марешки: Да ходи да се лекува!

Няколко пъти казвам, че съм доктор по международни отношения, а не по психиатрия.

Мога да им препоръчам на такива хора лечение във Военно-медицинска академия. Това каза по адрес на Веселин Марешки и искането му модернизацията на армията да се отложи военният министър Красимир Каракачанов пред Нова телевизия. “Отделихме 105 млн. за увеличаване на заплатите, догодина пак ще ги увеличим.

Какво иска да ни каже този човек? Закупуването на играчки не е за нас. Два от трите проекта за модернизиране са гласувани в миналия парламент. Нека въпросното лице да се поинтересува, защо преди това са купени транспортни, а не бойни самолети”, продължи военният министър.

“Купуването на един боен самолет не е като да отидеш да си купиш хапчета от аптеката”, пошегува се Каракачанов.

“Аз не съм русофил. Аз съм български политик. България има интерес от развиване на отношенията с Русия. В областта на енергетиката ние трябва да ги съживим. България е член на НАТО и ЕС. Ако някой застрашава нашата териториална цялост, ние трябва да отговорим. Нека не бъркаме политика със сигурността”, апелира военният министър.

“Аз няма да сваля българската авиация на земята, защото самолетите били руски”, отсече той.

“Смятам, че голямата опасност за националната сигурност не е от Русия, а тя се нарича ислямски тероризъм и радикализъм”, посочи външната опасност за страната ни патриотът.

Той не пропусна да коментира е днешния протест на българските превозвачи в Брюксел срещу т.нар. “Закон Макрон”: “Обществото се разбуди в последните няколко месеца. Крайно време е да излезем от този приспивен сън, че в Европа ни третират като равни. Принудиха ни без никакво основание да закрием четирите блока на Козлодуй. След това “Южен поток”. “Северен поток” може, а “Южен поток” не може”. Сега дойде и това с превозвачите. Крайно време е да излезем от този дълбок сън, че Брюксел се грижи за нашите интереси”.

“Аз лично много ще се замисля, когато става въпрос за компании за модернизацията на армията от тези държави. Защо те ще прецакват България, а ние ще им помагаме да си реализират печалбите?”, заяви още той.

“Българското правителство подкрепя българските превозвачи. Те хранят над 100 000 семейства, плащат си данъците тук”, заяви още веднъж ангажимента на българското правителство към превозвачите вицепремиерът и лидер на ВМРО.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.