Как да заемате кредити без това да разруши финансовото ви здраве

https://crimes.bg/analizi/kak-da-zaemate-krediti-bez-tova-da-razrushi-finansovoto-vi-zdrave/37923 Crimes.bg
Как да заемате кредити без това да разруши финансовото ви здраве

Парите могат да разрешат ваши проблеми и понякога наистина е разумно решение да изтеглите заем, който да подобри вашия стандарт на живот в дългосрочен план. Как обаче това да се случи без да разрушите финансите си, без да натежите на семейния бюджет и без да попадате в дългов цикъл? Все въпроси, които занимават потребители и финансови експерти.

Първо – отговорете си само на въпроса, това ли е правилният избор. Имате ли стабилна работа, готовите ли сте да плащате известно време повече пари за погасителна вноска, справяте ли се със стресови ситуации? Въпросите се увеличават, а с тях и отговорите. Поставете всичко на везна и решете лично за вас. Чак след това започнете проучване.

Второ – има добри и лоши дългове. Проучете какво значи добър дълг и лош такъв. Добрият дълг може да донесе позитивни неща за вас и за вашето развитие сега, с няколко месеца или години, в които ще инвестирате в нещо, и то ще се възвърне като реални доходи за вашите лични финанси. Лошият дълг може да е този, в който вие ще вложите парите, които сте взели назаем, но нещата, които сте взели само ще харчат и ще  изяждат парите ви. 

Трето – започнете проучването за това как кредитите се отразяват на месечните финансови резултати. Можете да използвате онлайн сайт за финанси и кредити, за да разгледате актуалното състояние на кредитния пазар и да видите колко голямо разнообразие съществува. Ползвайте калкулатори и таблици, четете, проучвайте, но преди да изберете оферта, препоръчително е да влезете в отношения с експерти, за да се консултирате. Това може да ви струва пари в настоящия момент, но със сигурност ще се изплати в бъдеще.

Четвърто – организирайте личните си финанси, семейния бюджет и трябва да знаете, че е много важно да опазите личните си отношения с хората, които са до вас. Един кредит изисква усилия, които трябва да се положат; във връзка с финансова дисциплина, с разрешените разходи, с ограничения и така нататък. Персонална финансова дисциплина е един от най-важните фактори за реализацията на всеки вид кредит.

Пето – започнете комуникация с легитимни кредитори. Най-често това са банкови институции, престижни компании за бързи кредити, peer-to-peer кредитори, и избягвайте лихвари, фирми със съмнително присъствие и други, които имат вредни намерения спрямо вашето финансово здраве.    

Напълно ясно е, че стъпките са много повече, но по-важното е да започнете от някъде. Тези пет стъпки се вземат преди да подпишете договорните отношения за предстоящия заем, затова е важно да ги направите. Така по-лесно ще процедирате във времето напред, когато имате погасителни вноски да изплащате и задачата да ръководите правилно парите си. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.