Как да бъдем стриктни с хранителния си режим покрай празниците

https://crimes.bg/analizi/kak-da-badem-striktni-s-hranitelniya-si-rezhim-pokray-praznicite/40221 Crimes.bg
Как да бъдем стриктни с хранителния си режим покрай празниците

Спазването на диета по празниците не е лесна задача. И тъй като празниците скоро ще бъдат в ход, ето списък с някои трикове, които ще ви помогнат да не преяждате.

Запомнете защо

Мотивацията за отслабване е много важна. И честно казано, припомнянето на това защо първоначално сте започнали диетата може да ви е необходимо, за да останете нащрек по време на празниците.

Трябва ли да се храните напълно перфектно? Абсолютно не, но все пак трябва да се уверите, че не прекалявате. Започнали сте тази диета, защото сте искали промяна. Промяната не е най-удобният процес и никога няма да бъде. Тя изисква реални усилия. Не е нужно да се отказвате от всичко заради тази диета, но бъдете честни със себе си. Няма да получите желаните резултати, ако не искате да направите необходимите промени.

Потърсете подкрепа

Потърсете подкрепа от приятели, семейство или колеги. Независимо дали те спазват същия план за здраве и диета като вас, или просто ви желаят успех, да имате някой на ваша страна може да е точно това, от което се нуждаете. И изследванията предполагат, че наличието на система за подкрепа може да ви помогне да бъдете по-успешни, когато се опитвате да отслабнете.

Помолете близък приятел или семейството да ви наглежда в моменти, в които присъства храна, съветват от foodpanda. Ваш приятел също може да ви помогне да сте заети с нехранителни дейности, като ви помага да се наслаждавате на компанията без калории.

Можете също така да се държите отговорни и да събирате подкрепа, като публикувате информация за вашето здравословно начинание в социалните медии.

Планирайте напред

Ако знаете, че лесно се влияете от обкръжението, то тогава направете обкръжението по-удобно за вас. И проучванията показват, че наличието на предварително планирана стратегия може да удвои шансовете ви за успех.

Донесете предястие или ястие, както и по-здравословна опция за десерт на коледното парти. Знаейки, че имате храна, на която можете да разчитате, ще ви помогне да намалите общия си прием на калории. Предварителното планиране по празниците ще ви позволи да постигнете максимална стабилност за вашата диета, като същевременно ще можете да се отдадете и на вкусни ястия.

И ако пътувате, дръжте здравословни закуски под ръка. Протеинови барчета, плодове и ядки могат да бъдат ваши чудесни спътници за пътуване!

Поддържайте глада под контрол

Не си позволявайте да огладнеете твърде много. Няма начин да се придържате към плана си или да взимате добри решения, ако се явите на събитие с храна и сте много гладни. Уверете се, че ядете през целия ден и изберете повече храни, които насърчават по-добър контрол на апетита, като такива с високо съдържание на фибри, постни протеини и здравословни мазнини.

Ето няколко лесни съвета, които можете да включите:

●       Яжте високопротеинова закуска;

●       Пийте много вода през целия ден и преди хранене;

●       Заредете се храни с високо съдържание на фибри като плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти;

●       Ограничете следобедния апетит с шепа ядки;

●       Ограничете сладките храни като бонбони, десерти и рафинирани зърнени храни.

Разчитайте на зеленчуците

Похапвайте зеленчуци, за да се чувствате сити и за да намалите общия си прием на калории. Много зеленчуци и плодове са с много ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри и основни хранителни вещества. Те правят чудеса с апетита, енергията и настроението ви.

Стремете се да запълвате половината от чинията си с нишестени зеленчуци и плодове, когато има такива. Помислете за морковени пръчици, листни зелени салати и плодови салати.

Отивате на парти? Донесете си собствено здравословно вегетарианско ястие, на което можете да се насладите без вина!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.