Изплуваха зловещи разкрития по случая с убийството на 2-месечното бебе

https://crimes.bg/analizi/izpluvaha-zloveshti-razkritiya-po-sluchaya-s-ubiystvoto-na-2-mesechnoto-bebe/41832 Crimes.bg
Изплуваха зловещи разкрития по случая с убийството на 2-месечното бебе

Снимка: bTV 

Сигнали срещу семейството са подавани още през 2018 година

Зловещи разкрития по случая с убийството на двумесечното бебе в старозагорското село Хрищени, видяха бял свят.

 

Оказва се, че сигнали срещу семейството, в което беше убито бебето, са били подавани още през 2018 година.

 

Припомняме, че при тежкото престъпление 31-годишен мъж уби двумесечния си син в Старозагорско.

Мъжът е задържан, като по информация на bTV двамата с жена му първоначално се опитали да прикрият убийството. Семейството има още четири деца.

 

В официален отговор от „Агенция Социално подпомагане“ и отдел „Закрила на детето“ е посочено, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 г. Тогава била направена проверка, но не са открити нередности.През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният й съжител не желаел да се грижи за тях. Тогава жената не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.По-късно две от децата били върнати в семейството, като родителите им били включени в програми на общността, посещавали и курсове за подобряване на родителския капацитет.За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава социалните не са имали сигнали за насилие.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.