Искат 839 915 лв. от бандата на Христофорос Аманатидис - Таки и Исуса

https://crimes.bg/analizi/iskat-839-915-lv-ot-bandata-na-hristoforos-amanatidis-taki-i-isusa/43285 Crimes.bg
Искат 839 915 лв. от бандата на Христофорос Аманатидис - Таки и Исуса

Митинг от стотина яки момчета в подкрепа на Любомир Костадинов-Любо Младежа ознаменува старта на делото срещу него и останалите шестима от бандата на Таки и Исуса, известни още и като Чуковете.

30 минути преди началото на процеса шумната тълпа окупира стълбите пред Съдебната палата с плакати: “Стига скалъпени обвинения” и “Любо, ние сме с теб”. Оказа се, че повечето от младежи са фенове на “Левски” и са дошли да защитят приятеля си Любо, но не и останалите подсъдими. За да предотвратят безредици, четири патрулки с виещи сирени застанаха на столичния булевард “Витоша”.

При засилени мерки за сигурност в Софийския градски съд бяха въведени Любо Младежа, соченият за “лейтенант” на Таки - Цветан Миленов-Църи, Владимир Иванов-Късоръчко, Илия Илиев-Илийката, Асен Китанов-Психото, Васил Христов и Васил Бекиров-Доктора. Седмината са обвинени за участие в престъпна група за продажба на дрога и побоища на дилъри.

Още в самото начало на заседанието адвокатите поискаха процесът да е открит. Но градската съдийка Христина Колева ги отряза заради съдържащите се в делото секретни материали.

Присъди с боксове

Защитникът на Владимир Иванов - адвокат Ивайло Найденов, настоя делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата. “В обвинителния акт е допусната грешка в ЕГН-то на моят клиент. Сбъркана е и годината, в която прокуратурата твърди, че Владимир Иванов е участвал в престъпната група. На едно място е написано 2002 г., а на друго - 2008 г.”, възмущаваше се Найденов.

Съдия Колева обаче прецени, че пропуските не са съществени и даде ход на процеса.

И седмината обявиха, че не разбират в какво са обвинени. Наложи се прокурор Чавдар Ангелов два часа да чете обвинителния акт.

Според запознати в него е описано подробно едно от нападенията, извършено на 28 февруари 2008 г. Тогава Любо Младежа, Васил Бекиров и още няколко бабаити нахлули в апартамента на дилъра Юджан Мехмед и започнали да го налагат с боксове и метални щанги. Сцепили главата му на няколко места, а след това безмилостно натрошили двете ръце и двата му крака.

В трапезарията били пребити също Натали Димова и Максим Гаврилов, гости на Мехмед. Според магистратите наказателната акция била, защото Мехмед отказал да пласира отрова за групировката на Христофорос Никос Аманатидис-Таки и дясната му ръка Христо Вартенян-Ицо Исуса. Тъй като и двамата все още не са заловени, материалите срещу тях са отделени от делото на Чуковете, обясниха от прокуратурата.

Синьо-червена вражда

Заради причинените им травми Мехмед, Гаврилов и Димова настояват да бъдат обезщетени с общо 715 000 лв. от палачите си. Съдия Колева допусна исковете им.

От обвинението стана ясно още, че Любо Младежа и Църи са натрошили и Иво Андонов-Буземеца във фен клуба на “Левски” на столичната улица “Цар Симеон” 76. Буземеца бил наказан, защото не отчел 85 000 лв. на Исуса от продадена дрога. Кървавата разпра станала пред очите на жена му.

След побоя Буземеца платил сумата на биячите, затова и внесе граждански иск за нея. Според поддръжниците на Младежа от фенклуба на “Левски”, приятелят им бил натопен от Буземеца - заклет почитател на ЦСКА. Останалите три жертви на биячите - Росен Кръстев-Стъкларя, Цветанка Янакиева и Георги Шкимов, ще претендират бандитите да им платят общо 39 015 лв. Така общата сума на исковете наближи 840 000 лв.

До късно вчера в съдебната зала Буземеца разказал подробно как е бил малтретиран.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.