Ген. Мутафчийски е новият любимец на народа!

https://crimes.bg/analizi/gen-mutafchiyski-e-noviyat-lyubimec-na-naroda/38544 Crimes.bg
Ген. Мутафчийски е новият любимец на народа!

Кризата с коронавируса у нас донесе нов любимец на българите - ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Директорът на Военномедицинската академия бе избран за важна цел от премиера Бойко Борисов - да оглави Кризинския щаб за борба с COVID-19.

Всеки ден проф. Мутафчийски съобщава на обществото последните данни за заболелите у нас и за новите мерки, които се предприемат. Той изнесе и пламенна реч как трябва да бъдем отговорни в създалата се ситуация, а обликът му от сутрин до вечер се разпространява в социалните мрежи. Така постепенно Мутафчийски измести по рейтинг премиера Борисов.

Според данни на Галъп Интернешанъл одобрението за генерала е 89% срещу 10 на сто неодобрение. Борисов има също завидно висока степен на подкрепа - 73% срещу  21% на неодобрение. С най-високи стойности са и други двама членове на кабинета - Владислав Горанов + 45%   срещу    -  26% и Томислав Дончев + 54%   срещу   - 18%

Като цяло българите приемат и подкрепят извънредното положение. Това личи от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен сред 1000 пълнолетни българи между 20 и 23 март.

На въпроса как оценяват мерките на властта срещу епидемията: 66% казват, че са достатъчни; 17% твърдят, че са прекалени; 15% смятат,  че са недостатъчни.

В създалата се криза с коронавируса най-голяма подкрепа имат лекарите и учителите.

Действията на правителството като цяло се одобряват от: 74% срещу неодобрение от 22%.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.