Ето какво ще се случи след Брекзит!

https://crimes.bg/analizi/eto-kakvo-shte-se-sluchi-sled-brekzit/34307 Crimes.bg
Ето какво ще се случи след Брекзит!

Брекзит е тъжен момент за Европа. Великобритания е вторият по големина донор на ЕС. Внесен е огромен бюджет от Великобритания. Ударът обаче е и към двете страни. Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Припомняме, че Великобритания излиза от ЕС днес точно в 1 часа след полунощ българско време. 

"Между Франция и Великобритания най-сложното споразумение ще е за рибарството", каза още той и допълни, че Великобритания е играела балансираща роля между северните държави, Франция и Германия. 

"Преговорите за свободно движение на стоки и хора ще са толкова тежки и ще минат през гласуване във всеки един парламент на членките на ЕС", разкри Керемедчиев. 

"Интересен факт е, че Великобритания прави референдум за напускането на страната от Европа, само две години след като са станали членка", допълни бившият зам.-министър на външните работи.

'Каквото и споразумение да се постигне със САЩ, Индия или Китай, то ще бъде по-малко важно от това, което трябва да се постигне с Европейския съюз", коментира още той.

"Великобритания ще си остане затворена за наши сънародници с по-лека заетост. Ще се търсят повече специалисти и по-малко общи работници", разкри Милен Керемедчиев. 

"За студентите притеснението е за финансирането – повечето от тях получаваха пари по европейски проекти", заяви Атанаска Абдесатар, българка във Великобритания.

"До края на тази година ще можем да пътуваме още свободно. След това е неясно как ще става", каза още тя.

"Имам домашен любимец – котка, с която вече не мога да пътувам, защото това ще става много трудно", коментира Абдесатар.

"Темата се избягва в академичните среди, раздават се само брошури", завърши българката.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.