Ето го дрифтаджията, причинил ужаса в Стара Загора

https://crimes.bg/analizi/eto-go-driftadzhiyata-prichinil-uzhasa-v-stara-zagora/42071 Crimes.bg
Ето го дрифтаджията, причинил ужаса в Стара Загора

Обвинението е по член 343, ал. 3 от НК

Състав на районния съд в Стара Загора постанови спрямо 18-годишния ученик Никола Михайлов мярка за неотклонение „домашен арест с електронна проследяваща гривна“.

 

Припомняме, че на 1 октомври след опасно шофиране на кръгово движение, Михайлов прегази три млади жени в Града на липите, пише "Монитор". 

Защитата на младия шофьор /получил е свидетелство за правоуправление в края на май / поиска мярка „подписка“ с аргумента че има чисто съдебно досие и че е ученик и няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление, както и да попречи на досъдебното производство.Съдът обаче припомни, че обвинението е по член 343 ал. 3 от НК, а предвиденото там наказание е от 1 до 6 години затвор.До момента са разпитани всички свидетели на инцидента, който е станал около 23,20 часа на 1 октомври. Назначени са повторни технически експертизи. С тежки наранявания /отрязан ляв крак и черепно мозъчна травма/ е 23-годишната Диана Илева. Тя продължава да е с опасност за живота в КАИЛ при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Със средна телесна повреда е нейна връстница, предстои да бъде изписана и третата жертва – 27-годишна жена.Все още следствието не може да обяви с каква точно скорост се е движела леката кола на Никола Михайлов – БМВ 325. Знае се, че след удара на жените, момчето е пробвало да им окаже помощ и само е позвънило на телефон 112.Междувременно досъдебното производство бе взето на пряк отчет от апелативната прокуратура в Пловдив, направено е предложение то да бъде наблюдавано и от ВКП.

Докато течеше делото за мярката за неотклонение край Съдебната палата се събраха негови приятели и съученици от ПСАГ „Лубор Байер“, в близост имаше и представители на протестиращите, но до сблъсъци не се стигна.

Обвиняемият бе откаран до Следствения арест в старозагорския затвор със засилен кордон от коли на Съдебната охрана и МВР.

 

Наблюдаващият прокурор Адриан Сутров не пожела да коментира дали ще обжалва мярката "домашен арест" с аргумента, че все още не е запознат с мотивите на съда, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.