Ето го българина, който бе спипан с много оръжие в Истанбул

https://crimes.bg/analizi/eto-go-balgarina-koyto-be-spipan-s-mnogo-orazhie-v-istanbul/38244 Crimes.bg
Ето го българина, който бе спипан с много оръжие в Истанбул

Външно министерство не разполага с информация за случая

Българският гражданин М. Владимиров е мъжът, който бе задържан за търговия с оръжие в Истанбул.

 

По време на акцията са били арестувани общо петима души. Според информация на някои турски медии първоначално на пристанището е бил арестуван един български гражданин, който се е опитал да получи информация за провеждащата се операция. 

 

По-късно са били задържани и други заподозрени за участие в контрабандата на оръжие и срещу тях са започнали съдебни действия. Пратката е била задържана в Истанбул по време на операция в пристанището „Амбарлъ“, намиращо се в квартал “Бейликдюзю”. 

 

Оръжието е открито в контейнер с автомобилни части и включва: един сглобен пистолет, части за дългоцевна пушка и за 28 пистолета, 1200 патрона за пистолети и 30 броя патрони за пушка.  Корабът, който е превозвал оръжието, е идвал от САЩ и е плавал под флага на Сингапур.

 

Интересното в случая е, че Външно министерство не разполага с информация за задържан български гражданин в Истанбул при операция на турската полиция за пресичането на незаконно превозване на оръжие за България. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.