Дронове ще следят хората по улиците за симптоми на COVID-19

https://crimes.bg/analizi/dronove-shte-sledyat-horata-po-ulicite-za-simptomi-na-covid-19/38580 Crimes.bg
Дронове ще следят хората по улиците за симптоми на COVID-19

Очаква се първите такива дронове да полетят съвсем скоро


Съвсем скоро дронове ще могат да правят анализи на здравословното състояние на хората по улиците.

 

Компанията „Draganfly“ вече е била избрана за тази цел в Австралия, съобщава онлайн изданието „DigitalTrends“.

 

„Draganfly“ е разработила технология, чрез която дроновете могат да разпознават дали човек кашля. Освен това са оборудвани и с термичен сензор, който измерва телесната температура от разстояние.

 

"Пандемичните дронове" ще могат да следят за висока температура, кихане, кашляне и да разпознават дори сърдечния ритъм и темпото на дишане за евентуален задух. Устройствата ще летят над площади и други места, където се събират много хора.

 

Целта е властите да могат да получават информация за евентуални болни от COVID-19, както и да следят потенциалното разпространение на заразата. Компанията коментира, че вече има голям интерес към "пандемичните дронове", при това не само от институции, но и от представители на различни индустрии.

 

Технологията е напълно готова и вече може да се прилага. „Draganfly“ засега не съобщава кога ще полетят първите такива дронове, но се очаква да е съвсем скоро.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.