Димитър Желязков - Очите с джип за 200 000 лева

https://crimes.bg/analizi/dimitar-zhelyazkov-ochite-s-dzhip-za-200-000-leva/43267 Crimes.bg
Димитър Желязков - Очите с джип за 200 000 лева

Снимкова галерия





Автор: Big5.bg

Димитър Желязков - Митьо Очите има новото попълнение в гаража си. Несебърският бос си е купил уникален мерцедес G 55, който след зверско тунинговане му е излязъл около 200 000 лева. За вседехода без подобренията от BRABUS Очите е дал 50 000 евро. Снимката на колата се публикува за пръв път.

Още 50 000 евро обаче бизнесменът се изръсил за промени по купето и мотора, направени в елитната германската компания BRABUS, която е водеща тунинговането вече 3 десетилетия. Така возилото за 200 хиляди лева е поредното бижу в автопарка на сочения за наркобос несебърлия.

Очевидец докладва пред сайта Биг5, че за 42-годишния гангстер пазаруването на скъпарски автомобили не е великото удоволствие, а просто пореден каприз. Голямата му гордост бил синът му, който носи неговото име - Димитър. Младежът е дете от връзката на боса с дългогодишната му приятелка Антигона Янулис. Очите има още две дъщери - Станислава и Ивелина, от съпругата му Тянка, която загина в жесток бомбен атентат през 2001 година.

Тогава на 9 ноември тя бе разкъсана от самоделка, за която се предполага, че е била предназначена за самия Желязков. Предисторията гласи, че пред вилата им в Сунгурларе в продължение на два дни стояла паркирана лада с шуменска регистрация. Съпругата на Митьо Очите решила да извика брат си Славчо и един от бодигардовете им – Никола Бъчваров, за да проверят колата, която обаче избухнала и ги убила на място.

Извършителите обаче са заловени и натикани в Бургаския затвор. Според първоначалната версия тарторът на СИК по онова време в региона - Пламен Дишков – Кела, е поръчител на атентата, но съпричастността му така и не бе доказана.

Автор: Big5.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.