Циганин подиграл се с кръста на Богоявление осъден на 1г. и 4 месеца затвор

https://crimes.bg/analizi/ciganin-podigral-se-s-krasta-na-bogoyavlenie-osaden-na-1g-i-4-meseca-zatvor/37294 Crimes.bg
Циганин подиграл се с кръста на Богоявление осъден на 1г. и 4 месеца затвор

Той поиска бързо производство, като заяви, че се признава за виновен и е съгласен с всички материали по делото.




Източник:




2015-01-13 14:30:00


Обществени теми


0

Прочетено: 235746

Кратка връзка








Година и 4 месеца ще лежи в затвора Янко Минчев – хулиганът, който опорочи Богоявление в Първомай като си развя мъжкото достойнство пред насъбралото се множество. Днес делото беше разгледано в Районен съд – Първомай. Призовани бяха петима свидетели, между които и отец Станимир Станчев, водил церемонията по освещаването на кръста. Присъствието им стана  напълно излишно, след като обвиненият за едро хулиганство Янко Минчев поиска бързо производство, като заяви, че се признава за виновен и е съгласен с всички материали по делото

Инетерсен обрат  в случая беше, че за служебен защитник на самоопределилия се като циганин Минчев, беше назначен председателят на местната структура на НФСБ и кандидат-депутат от листата на Патриотичен фронт Стефан Янчев, който заяви, че не би поел такова дело, ако не му се е налагало да го направи служебно , както и че се чувства длъжен да подходи професионално, въпреки очевидното несъотвествие между политическите му убеждения и служебни задължения.

Адвокат Янчев поиска от съдията единствено да бъде снизходителен към клиента му  имайки предвид самопризнанията на Янко.

 

Съдията постанови 2 години затвор заради цинизма на постъпката му, за това, че е извършена в трезво състояние, в присъствието на много хора и напълно съзнателно. В последствие срока бе намален заради признанията на подсъдимия.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.