Бивш депутат пропищя от многократни набези

https://crimes.bg/analizi/bivsh-deputat-propishtya-ot-mnogokratni-nabezi/38339 Crimes.bg
Бивш депутат пропищя от многократни набези

Дори не помни всички обири в дома му


Бившият народен представител Дянко Марков, е станал жертва на седем обира и то само в рамките на две години.

 

Ветеранът от Втората световна война и дъщеря му са подали сигнали в полицията за четири от набезите в дома му, предава Нова тв. Нито едно от престъпленията обаче не е разкрито.

 

Дянко Марков е на 97 години. Придвижва се трудно, едва чува, а зрението му е увредено. Не помни с подробности всички обири в дома си, но последния разказва в детайли.

 

Крадецът почукал на вратата му и се представил за внук на негов приятел. „Разбира се, при това свидетелство, аз го пуснах. След като влезе, той запречи вратата и започна да разхвърля цялата обстановка в моя дом”, каза Марков. Престъпникът намерил само 50 лева и, по думите на Марков, се ядосал.

 

„Първо ми каза „Сядай там“, с отвертката ми разкъса сухожилието и окървави десния ми крак”, посочи той. Няколко месеца преди това бившият депутат бил навестен в дома си от дама, която искала да купи от книгите му.

 

„Тя ми даде да пия бира, но явно имаше приспивателно в нея. Два часа бях в безсъзнание, това е много голямо насилие”, каза още Дянко Марков. Тогава изчезнали 1 500 лева, подготвени за ремонт на покрива.

 

Дъщерята на Дянко Марков – Мая Маркова се обадила на телефон 112. „Признавам, че не за всички обири сме подавали сигнали в полицията”, каза тя. Причината е, че след четири сигнала няма нито един разкрит обир. Според дъщерята на Дянко Марков крадците са привлечени от влошеното здравословно състояние на баща й.

 

Не ги притеснявал дори фактът, че живее в центъра на София и то на висок етаж. В три от случаите крадците се представяли за инкасатори. Освен пари, от дома на Дянко Марков са изчезнали и два ордена за храброст. От ръководството на МВР проверяват случая.

 

„Преди дни материалът постъпи при мен. Аз съм го разпоредил на СДВР, след като те извършат своята проверка, директорът, след като извърши проверка по водените досъдебни производства и водените преписки, ще ми докладва и тогава ще дам пълна информация”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.