Светлината на ложата „Слънце-Ориент“ ли огря проект „Харвард“?

И само него ли, тя май огрява всяко кътче на китната ни Родина

https://crimes.bg/vodeshha-tema/svetlinata-na-lozhata-slance-orient-li-ogrya-proekt-harvard-3/110138 Crimes.bg
Светлината на ложата „Слънце-Ориент“ ли огря проект „Харвард“?

И само него ли, тя май огрява всяко кътче на китната ни Родина

Светослав Пинтев 

Енергийният експерт Васко Начев писа в профила си във Фейсбук“. 
„1157 години след покръстването на българите, приемайки християнството си имаме двама нови партийни покръстители. С много ентусиазъм и не малко популизъм К. Петков и Ас. Василев са на политическата сцена. За целта е направен опит да бъде закупено движението "Екогласност". Фокусът на надеждата ни е изцяло върху тях насочен. Сред еуфорията, обаче, неДоброжелатели задават 

един глупав въпрос:

 „Георги Гергов ще бъде ли в листите за народен избраник, или ще е само във финансово- оперативния щаб, действащ от втора позиция?“

Мдааа, този въпрос може да е глупав за непосветените.

Силният човек в държавата в момента, идеолог и вдъхновител на политическия проект на бившите вече служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, според мнозина се казва  Николай Копринков.  Той е дясната ръка на президента Румен Радев,  бивш кмет е на село Труд, което между другото с  указ № 273 на княз Фердинанд  от 31 май 1889 г. се преименува  от Чирпелии на Клементиново. Нарекъл го е на името на  майка си княгиня Клементина Бурбон-Орлеанска, херцогиня Саксонска, 

родена принцеса д'Орлеан

 Та пловдивското Труд е като Орлеан, цяло княжеско, не е тра-ла-ла. Бурбонски лилии, сърпове, чукове и червени рози трябва да се вплетат непременно в герба му.  
Изглежда от времето на Фердинанд  още  големците на това славно село се чувстват на равна нога със световните политици и европейската аристокрация.  Даже напират да дърпат конците.
Журналисти и изследователи на масонството ни смятат, че  Николай Копринков членува в основаната от видния социалист и бизнесмен Георги Гергов масонска ложа  „Слънце Ориент – ПЛОВДИВ“, която е официално  регистрирана като сдружение в Пловдивския Окръжен съд през 2005 г. и още е действаща. Викали й също „Източна Румелия“, даже за официално име го гласели. Обединила се е с ложа „Пълдин“ и ехеее, настанал такъв живот.

 Живот на богоизбрани

Злите езици, ама най-злите, пришиват към нея и самия Румен Радев. Нещо повече, тримата с Георги Гергов и  днешния му съветник се сближили по тази линия.  А тя изглежда има много разклонения.
Именно брат Николай  Копринков е препоръчал кандидат-депутатката и учредителка на партията на Васил Божков Елена Фичерова-Караиванова за началник на кабинета на служебния вътрешен министър Бойко Рашков при встъпването му, твърдят други. 
Интересно кой е пратил културиста от Дубай Румен Спецов за шеф на НАП. Това е  черно чувство за хумор достойно за самия сър Артър Конан Дойл, виден британски масон.

Разбира се, днешните български масони са по скоро едно от 

превъплъщенията   на ДС и БКП, 

като имат твърде малко общо с основоположниците на масонството ни, онези видни българи,  които в началото на миналия век декларират: “Великата ложа на България признава основните начала на вселенското свободно зидарство и се задължава да ги спазва. Нейн девиз е 

“Любов – Истина – Труд” 

 Те са категорични:  „Свободният зидар е длъжен да мисли добре, да казва истината, да прави добрини, да се учи да зидарства, словесно и книжовно, да се подчинява на законите в страната и да бъде готов на всички жертви, които изисква Отечеството;
Днешните братя, които едва ли се интересуват от първите,  май са по склонни да определят сами законите и 

да изискват жертви от Отечеството,

друг сой са те, кален от Народната власт. Тях червеното знаме роди ги, те са на всеки километър. Но в условията на демокрация са и масони, поредната чекистка конспиративна легенда. 
 Мълвата свързва с тази ложа и 

безценния президентски съветник  Пламен Узунов, 

бивш служебен министър на вътрешните работи, бивш шеф на МВР-Пловдив, Стефан Янев, настоящ служебен премиер, Петър Чобанов  от ДПС, бивш финансов министър, Пламен Орешарски, бивш премиер, пловдивския кмет Здравко Димитров,  Петър Мутафчиев от БСП, бивш министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията,  Сотир Цацаров, бивш главен прокурор и днешен официален  боец с корупцията,  Георги Гергов, разбира се, а също много близкия до него политик, шоумен и борец за пряка демокрация Слави Трифонов. Слуховете по едно време даже провъзгласиха последния за 

Велик майстор

 Ритуалите там несъмнено са забавни и…зловещи. 
Политическата ситуация в страната става твърде любопитна, ако всичко това е вярно. Или поне част от него…. И обяснява защо бившите служебни министри Петков и Василев опитват да оглозгат БСП отвътре, а Слави искаше всички да му се поклонят и да го помолят „на колени“ да поеме властта  като един Иван Грозни. Което ми напомня, че Георги Гергов е почетен консул на Русия. 
Както писаха от посолството на РФ у нас:  „С неговата подкрепа провеждат се мащабни мероприятия, посветени на укрепването на руско-българските отношения, включително шествията на «Безсмъртния полк» и акцията «Георгиевската лентичка», великолепни концерти и запомнящи се задълго поздравления на ветерани“.
Запомнящи се знаци на путинизма наистина. Къде ли тук е ролята на пешката Копейкин?
 Толкова е абсурдно всичко това, че трудно може да се измисли. 
А защо от новата формация са се опитали да откъснат от БСП именно „Екогласност“?  Просто е! 

Евромилиардите сега текат по зелена линия

Трябва им зелен проект…  
Не знам защо се сетих и за една народна песен, която определено не е масонска: 
„Огряло ми ясно слънце,. Лазаре, Лазаре, у Радкини равно двори. То не било ясно слънце, най ми било сама Радка“. Асоциациите понякога полудяват. Масоните накрая ще се прегърнат, за да изпълнят волята на Суверена.
 Трябва си

Ordo ab Chao, 

както гласи най-известната масонска максима, мото на най-високата 33-та степен на Шотландския ритуал, дадена навремето на Илия Павлов.  Превежда се като „Ред в хаоса“, което пък бе и предизборно мото на ГЕРБ.
 "Совите не са това, което са", казано в американската стилистика на Линч.  
 „Просто да падлудееш“, както пък казва една позната от руски произход. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.