Спецакция на МВР в Казанлък: ГДБОП проверява наред, има арестувани

https://crimes.bg/vodeshha-tema/specakciya-na-mvr-v-kazanlak-gdbop-proveryava-nared-ima-arestuvani/27550 Crimes.bg
Спецакция на МВР в Казанлък: ГДБОП проверява наред, има арестувани

В Казанлък от сутринта се провежда спецакция на полицията и ГДБОП, градът осъмна с блокирани входове и масови проверки. Министър Демерджиев даде импровизирана пресконференция и съобщи, че времето на беззаконието е свършило.


Той съобщи, че тази акция е превантивна и целта е да се види, че няма хора над закона. Вътрешният министър изрази уверение, че това няма да продължи и предупреди тези, които се чувстват над закона да очакват полицията.


Също така акцентът на акцията не е да има масово арестувани лица, а по-скоро да има превантивен ефект и ще се провеждат докато престъпните групи не преустановят дейността си.


Извършени са проверки на автомобили, лица, търговски обекти, както места за нощуване и настаняване. Има издадени множество актове и фишове за различни нарушения по ЗДВП.


Провеждат се и активни мероприятия срещу наркоразпространението в района и има информация за задържани две жени. От вътрешното министерство потвърдиха, че се проверяват и частни адреси, като предстои да се даде по-подробна информация.


На доста места в града са забелязани екипи на едно от най-елитните подразделения на МВР, а именно СОБТ или известни като баретите.


Според запознати акцията е и в следствие на стрелбата в ресторант в Прохода на Републиката, където бе ранен собственикът му.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.