Шефът на Пирогов с опасения за развитието на епидемията!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/shefat-na-pirogov-s-opaseniya-za-razvitieto-na-epidemiyata/39129 Crimes.bg
Шефът на Пирогов с опасения за развитието на епидемията!

Опасения за развитието на епидемията изрази шефът на Пирогов!

"Страхувам се да не стигнем бройката от 300 случая на новозаразени дневно, тогава ще бъде огромен проблем за здравната система. В последните дни виждаме, че се заформя някакво плато, но това не е константа". Така коментира ситуацията с Ковид-19 към момента пред БНТ шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Той заяви, че мерките против коронавируса са били напълно адекватни и навременни. Но с отварянето на много места като заведения, барове и дискотеки, хората са започнали да омаловажават риска и да не спазват задължителната дистанция и хигиенни мерки.

Проф. Балтов заяви, че в момента в "Пирогов" има 4 пациенти на апаратна вентилация като, за жалост, бройката им се увеличава в последните седмици.

Тестовете за проверка за Ковид-19 също са увеличени неколкократно. "Ако в началото правихме между 50 и 100 теста, сега с пътуванията в чужбина дневно правим и по 300. Имаме 3 случая на хора, които искат да пътуват за чужбина, но дали положителен резултат", разкри шефът на "Пирогов".

Асен Балтов потвърси, че въпросните тестове се заплащат от болницата. От 1 август се очаква увеличение на стойността на клиничната пътека. Като към всяка пътека ще са добавени 20 лева за бързи тестове.

"PCR тестът сам по себе си не е диагноза. Необходимо е да се направи кръвна картина, рентгенова снимка. Ние не отказваме помощ на никого. Досега при нас бяха направени най-много такива скенери", заяви проф. Балтов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.