С парите от откупите Йожи от Наглите се нанесе в нов апартамент за 800 бона

Бандитът, който наскоро стана баща, отново обикаля скъпите ресторанти

https://crimes.bg/vodeshha-tema/s-parite-ot-otkupite-yozhi-ot-naglite-se-nanese-v-nov-apartament-za-800-bona-3/124696 Crimes.bg
С парите от откупите Йожи от Наглите се нанесе в нов апартамент за 800 бона

Бандитът, който наскоро стана баща, отново обикаля скъпите ресторанти

Един от тарторите на кървавата банда за отвличания „Наглите“ – Ивайло Евтимов – Йожи, наскоро е станал мъжки татко. Запознати издават, че края на октомври м.г., съпругата на свирепия гангстер Таня, го е дарила с първороден син, носещ името Емил.

 

Припомняме, че 51-годишният бандит има и дъщеря, която е в тийнейджърска възраст и за нея се грижат съпругата и брат му Емил, докато насилникът излежаваше в затвора присъдата си за серия отвличания на богаташи с цел плащане на откуп. Поради тази причина новороденият му син е кръстен на брат му.

 

Тарторът на „Наглите“ отглежда бебето в просторен луксозен апартамент в новопостроена жилищна кооперация в софийския квартал „Витоша“, който е бил купен през пролетта на 2023 г. за сумата от почти 800 000 лева, издават запознати от ъндърграунда.

 

По документи жилището се водело собственост на близък роднина на Йожи, но неофициално се твърди, че имотът е купен с част от парите от откупите, които „Наглите“ прибраха от близките на отвлечените от тях 13 родни милионери в периода 2007 - 2009 г. Според данни от похитените общата сума, събрана от бандата за отвличания, е 6,2 милиона лева, но се твърди, че „Наглите“ са взели общо над 10 млн. лв. от кървавия бизнес с отвличания. Милионите от откупите така и не бяха открити при разбиването на най-бруталната банда, действала в България от 1989 г. насам.

 

Сред жертвите са бизнесмените“ Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, ексмитничарят Георги Георгиев – Пурата, Боби Мекото, Вилхелм Краус, невръстният по онова време Джорджо Марков, синът на правешкия бизнесмен Румен Гунински. По време на плен някои от пленниците останаха без уши и пръсти, за да бъдат убедени близките им по-бързо да дадат парите. Твърди се, че главорезът с ножицата и клещите е бил именно Йожи.

 

През 2013 г. Ивайло Евтимов и останалите от „Наглите“ се сдобиха с ефективни осъдителни присъди, като Йожи получи по 18 години затвор за всяко от 13-те похищения, които бяха акумулирани в обща присъда. Рецидивистът стана първият от „Наглите“, който беше освободен предсрочно от затвора. В края на септември 2020 г. съдиите от Софийския апелативен съд Николай Джурковски, Александър Желязков и Емилия Колева постановиха главореза да излезе предсрочно от пандиза, спестявайки му почти 3 години от дадената му присъда. Сметките показаха, че Йожи е лежал 15 месеца за всяко отвличано, в което е играл основна роля.

 

След като напусна пандиза, Йожи мина за кратко в нелегалност. Тогава мнозина предположиха, че един от тарторите на „Наглите“ се е изнесъл от столицата, за да избегне отмъщение, тъй като слуховете в  ъндърграунда гласяха, че част от жертвите на бандата за отвличания са го „поръчали“. Йожи обаче се завърна към активния живот преди около година, а хора от подземния свят свидетелстват, че бандитът често е засичан със семейството си в скъпарски ресторанти и барове. Дали пък бандитът не дебне нови свои жертви под прикритието на любящ съпруг и „късен“ татко?

 

В досието на Йожи, освен серия от отвличания на богаташи, фигурират и куп въоръжени грабежи. Още през 1993 г. той е задържан като част от банда, извършвала грабежи над тираджии и богати чужденци на магистрала „Тракия“. През 2002 г Йожи отмъква чанта със злато и бижута на стойност над 165 000 лв. при въоръжен грабеж над бизнесдама съвместно с Валентин Михайлов – Ихтиманския, който години по-късно ще стане защитен свидетел срещу „Наглите“. Гангстерската мълва приписва на Ивайло Евтимов дейно участие в още поне дузина въоръжени обири съвместно с групата на пернишкия бос на автомафията Валентин Кирилов – Пуйката. До този момент обаче двамата но са били съпроцесници по нито едно съдебно дело.

 

„Такива отрепки като Йожи няма как да си вадят хляба честно! Със сигурност се занимава отново с престъпни дела. „Наглите“ почерниха живота ми, както и този на още поне 12 семейства, а накрая се оказа, че уж са похарчили парите и че нямат нищо на свое име. Сега тези боклуци живеят като царе на свобода – е, не сме правова държава", възмущава се един от пленниците на „Наглите”, пожелал да остане анонимен.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.