Проф. Витанов с ужасяващи новини за пандемията у нас!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/prof-vitanov-s-uzhasyavashti-novini-za-pandemiyata-u-nas/39668 Crimes.bg
Проф. Витанов с ужасяващи новини за пандемията у нас!

Математикът проф. Витанов с ужасяващи новини за пандемията!

 

Страховити новини и прогнози за пандемията от коронавирус у нас направи математикът от БАН проф. Витанов. Той е категоричен, че ако безхаберното поведение на мнозина продължи, ситуацията с Ковид-19 ще стане неудържима. Дори в момента всеки един на сто души в страната е носител на заразата.

 

„Излизайки на улицата, пазарувайки, всеки ден ние се срещаме с тези сто човека. Затова бъдете много внимателни“, апелира той.

 

По думите му пандемията се разраства, защото 100 души, които са били болни и са излекувани от заразата, я пренасят на още 124.

 

Според Витанов октомври е преходен месец, а истинското покачване на новозаразените ще бъде през ноември. „През август имахме ниски нива на заразата, в момента скокът й е осезаем, а идния месец може да бъде опасен“, заяви математикът.

 

Витанов предвижда 30 000 заразени още в края на октомври в страната ни, но се надява да не я достигнем – само със спазването на мерките и носене на предпазни маски.

 

„Ако издържим през ноември, то зимата ще бъде сравнително спокойна. Изтървем ли положението обаче, зимните месеци ще бъдат кошмарни. А здравната система няма да издържи на натоварването“, не крие тревогата си експертът.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.