Проф. Витанов с разтърсваща прогноза за Ковид-19 през ноември!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/prof-vitanov-s-raztarsvashta-prognoza-za-kovid-19-prez-noemvri/39795 Crimes.bg
Проф. Витанов с разтърсваща прогноза за Ковид-19 през ноември!

 

Проф. Николай Витанов с прогноза, която не вещае нищо добро за страната ни!

 

Математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов разтърси ефира тази сутрин със сериозно притеснителни новини. Той прогнозира рекордната цифра от 70 000 заразени до края на ноември у нас - и това е положителната му прогноза.

 

Той обаче е тревожен поради факта, че базовото число е заплашително. То е 1,56, което ще рече, че 100 души оздравяват, но 156 души се заразяват.

 

По думите му у нас в момента реално заразените не са около 40 000, както сочи Единният информационен портал, а са около 320 000 души. Защото много хора носят вируса, но не са се подлагали на тестове.

 

Що се отнася до мерките против пандемията, проф. Витанов напълно одобрява носенето на маски на открито. Счита, че е добра мярка и би ни предпазила, дори и на чист въздух.

 

Ако бъдат наложени по-строги мерки, то разпространението отново няма да секне изведнъж. Ще трябват няколко седмици, за да забележим евентуално затихване, но дотогава всички ще трябва да сме затворени по домовете си, сочи той.

 

Проф. Витанов е убеден, че присъственият старт на учебната година не е бил грешка. Но е от основно значение да се спазват всички противоепидемични мерки и учители и ученици да се пазят много.

  

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.