НИКОЛАЙ НИКОЛОВ – СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ЖИУ-ЖИТЦУ И КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ПАРТИЯ „БРИГАДА“: „ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ДОСТОЙНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА СПОРТИСТИТЕ“

https://crimes.bg/vodeshha-tema/nikolay-nikolov-svetoven-shampion-po-zhiu-zhitcu-i-kandidat-za-naroden-predstavitel-ot-partiya-brigada-za-badeshteto-na-balgarskiya-sport-i-dostoynoto-vaznagrazhdenie-na-sportistite/145042 Crimes.bg
НИКОЛАЙ НИКОЛОВ – СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ЖИУ-ЖИТЦУ И КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ПАРТИЯ „БРИГАДА“: „ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ДОСТОЙНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА СПОРТИСТИТЕ“

Биография: Николай Николов е един от най-успешните български спортисти, световен шампион по бразилско жиу-житцу, първият българин, постигнал този успех. Той също така е европейски шампион по бразилско жиу-житцу и трикратен европейски шампион по сумо. Завършил е Националната спортна академия (НСА) със степен бакалавър по спорт – борба свободен стил, магистърска степен по спорт за високи постижения, както и магистратура по транспортен мениджмънт в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). В момента Николай е треньор на националния отбор по сумо и преподавател в НСА по ММА. Като кандидат за народен представител от Партия „Бригада“, той е отдаден на подкрепата за българските спортисти и развитието на спорта у нас.

 

Въпрос: Г-н Николов, какви са основните проблеми, които виждате в подкрепата на спортистите в България?

Николай Николов: Един от основните проблеми е липсата на достойни възнаграждения и финансово обезпечаване на спортистите, особено тези, които носят на България олимпийски, световни и европейски титли. Държавата трябва да инвестира много повече в тяхното развитие и кариерно бъдеще, защото те са лицето на нацията и пример за младите. Спортистите заслужават стабилност, както по време на своята кариера, така и след нея.

Въпрос: Какви конкретни мерки предлагате за развитието на спорта в България?

Николай Николов: Необходима е дългосрочна национална стратегия за спортно развитие. Това включва изграждането на модерни спортни съоръжения в цялата страна, особено в малките градове, където липсва адекватна инфраструктура. Младежкият спорт също трябва да бъде приоритет – нужни са повече програми за откриване на таланти и за стимулиране на младите да водят активен начин на живот. Спортът трябва да стане част от образователната система, за да създаваме здрави и мотивирани поколения. Освен това ще поискаме да се върнат титлите „майстор на спорта“, „заслужил майстор на спорта“ и „заслужил треньор“.

 

Въпрос: Какви са вашите предложения за подобряване на възнагражденията и подкрепата на спортистите?

Николай Николов: Трябва да се създадат национални фондове, които да осигуряват финансова стабилност на спортистите и след края на тяхната кариера. Дългосрочните пенсии за ветераните шампиони и специални програми за кариерно развитие са изключително важни. Спортистите често остават без подкрепа след края на активната си кариера и това трябва да се промени. Те са хора, които са дали много на страната ни и заслужават достойно бъдеще.

 

Въпрос: Какво е ролята на Партия „Бригада“ в подкрепата за спорта?

Николай Николов: Партия „Бригада“ ще работи активно за подобряване на спортната инфраструктура и за гарантирането на устойчиво финансиране на федерациите и клубовете. Спортът е важен елемент за изграждането на национална гордост и единство. Ние ще настояваме за законодателни промени, които ще поставят спорта в центъра на националните приоритети.

Това интервю подчертава личните и професионални приоритети на Николай Николов и ангажимента му към развитието на спорта в България като кандидат за народен представител от Партия „Бригада“.

 

Въпрос: Как Партия „Бригада“ планира да развие масовия спорт и да включи повече млади хора в активен начин на живот?

Николай Николов: Един от основните ни приоритети е да направим спорта достъпен за всички. Ще работим за създаване на спортни клубове във всяка община и училище, където децата и младите хора да могат да тренират безплатно или на минимални такси. Това включва и организирането на национални спортни програми, които да насърчават активния начин на живот сред учениците. Инвестицията в масовия спорт не е само за здравето на нацията, а и за откриването на нови таланти, които могат да прославят България на международната сцена.

 

Въпрос: Какви ще бъдат приоритетите на Партия „Бригада“ по отношение на финансирането на спортните федерации?

Николай Николов: Партия „Бригада“ ще настоява за повече прозрачност и адекватно разпределение на средствата в спортните федерации. Ще създадем национални фондове, които ще осигурят стабилно и устойчиво финансиране както за федерациите, така и за отделните спортни клубове. Нашата цел е да дадем равен достъп до ресурси за всички видове спорт, включително и тези, които не получават достатъчно внимание. Вярваме, че всяка спортна федерация трябва да има ясни планове и отговорност към обществото, за да може средствата да се използват ефективно.

 

Въпрос: Какво ще направи Партия „Бригада“ за подобряване на инфраструктурата и съоръженията за тренировки в малките населени места?

Николай Николов: В момента в много от по-малките градове и села липсва спортна инфраструктура, а това значително ограничава възможностите за развитие на младите хора. Нашата партия ще инвестира в модернизиране на съществуващите спортни съоръжения и ще изгражда нови в малките населени места. Спортът не трябва да е привилегия само за големите градове – всяко дете трябва да има достъп до качествени условия за тренировки. Ще въведем и програми за подпомагане на общините в тази насока.

 

Въпрос: Как ще подкрепите професионалните спортисти и ще гарантирате тяхната социална защита след приключване на кариерата им?

Николай Николов: Професионалните спортисти дават всичко от себе си за страната, но много от тях изпитват трудности, когато приключат със спортната си кариера. Партия „Бригада“ ще създаде фондове, които ще осигуряват дългосрочна подкрепа и финансова стабилност за спортистите след края на тяхната активна кариера. Освен пенсии за ветерани, ще предложим и програми за преквалификация и кариерно развитие, за да могат спортистите да намерят своята нова роля в обществото. Това включва възможности за работа като треньори, преподаватели или консултанти в спортната индустрия.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! Платена публикация.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.