Масови тараши и арести, арестуван е и ученик на 17: Главният прокурор нареди акция Бяло

https://crimes.bg/vodeshha-tema/masovi-tarashi-i-aresti-arestuvan-e-i-uchenik-na-17-glavniyat-prokuror-naredi-akciya-byalo/27216 Crimes.bg
Масови тараши и арести, арестуван е и ученик на 17: Главният прокурор нареди акция Бяло

Главният прокурор Иван Гешев обяви акция Бяло и разпореди на полицията да извърши акция срещу търговията с наркотици. Акцията е започнала рано тази сутрин, като в нея са се включили полицаи и прокурори от цялата страна.


Първи под ударите на властите попадат хора от криминалния контингент, които са били в полезрението на службите за подобни незаконни дейности.


Акцията засяга както и дребни дилъри, така и известни имена в ъндърграунд средите.


От прокуратурата споделиха, че акцията има за цел да ограничи наркоразпространението в страната. Тя е в следствие от засилващия се натиск върху институциите от зачестилите случаи на дрогирани шофьори и тежките катастрофи, предизвикани от тях.


За момента се знае, че дори има арестуван ученик. В него са открити около 20 таблетки екстази, които експертите определят на стойност от приблизително 1000 лв.


В дома му органите на реда са открили още дрога, грозят го 8 години затвор, защото е непълнолетен.


17-годишният тийнейджър учи в Пловдив и е възпитаник на елитно средно училище в града под тепетата. Директорът на гимназията сподели, че арестът не е извършен в час и пред погледите на съучениците му.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.