Д-р Бруск Харил с ценни съвети за пациентите с коронавирус!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/d-r-brusk-haril-s-cenni-saveti-za-pacientite-s-koronavirus/40028 Crimes.bg
Д-р Бруск Харил с ценни съвети за пациентите с коронавирус!

 

Запомнете думите на д-р Бруск Халил, може да ви помогнат!

Ценни съвети за заразените с коронавирус даде д-р Халил в ефир днес. Съветваме ви да ги запомните и да ги спазите, за да си помогнете сами, което е от най-голямо значение.

„Нещата са много сериозни и хорат трябва да внимават. Ако си заразен с Ковид-19 и симптомите не отминават първите 6-7 дни, трябва обезателно да се потърси лекарска помощ. Иначе рискуваме да се получат затруднения и за нас, и за пациентите”.

 

Това заяви шефът на Ковид-отделението на Втора градска болница в София д-р Бруск Халил. 

 

Той посочи, че основните симптоми, за които трябва да се следи, са задух, главоболие и конюнктивит, но има и още редица други, сред които загубата на обоняние и вкус.

 

По думите му, затвянето на държавата и строгите мерки ще помогнат за овладяването на пандемията и след Коледа ситуацията ще се успокои. Той очаква дори спад на новозаразените с около 50 процента.

 

„Може да има и трета вълна на вируса, но тя ще бъде чак през лятото“, прогнозира д-р Халил.

 

Той увери, че болницата разполага с достатъчно количество „Ремдесивир”, с който се лекуват тежките случаи. Налична е и необходимата медицинска екипировка.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.