Бомба: Ковид-19 е много по-опасен за мъжете!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/bomba-kovid-19-e-mnogo-po-opasen-za-mazhete/39393 Crimes.bg
Бомба: Ковид-19 е много по-опасен за мъжете!

 

Коронавирусът взима повече жертви сред мъжете, заявиха експертите!

Ковид-19 е особено опасен за един от половете, защото взима много повече жертви сред тях и това са мъжете. Разкритието, което взриви света е научно доказано от експертите в катедрата по вирусология в Руската медицинска академия.

След редица проучвания и изследвания, ръководителят й д-р Eлена Малиникова заяви, че повечето от жертвите на коронавируса са мъже.

При тях смъртните случаи, вследствие на заразата, са един и половина пъти по-чести при мъжете, отколкото при жените. А причината е една и тя е високото наличие на тестостерон.

"Тестостеронът се явява проводник за проникването на вируса в клетката и му осигурява по-добър и бърз достъп до важните органи в тялото ни", обясни Малиникова в ефира на телевизионен канал.

От проучванията им става ясно, че мъжкият полов хормон донякъде ускорява разпространението на инфекцията по цялото тяло.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.