СЗО съобщи много лоши новини

https://crimes.bg/po-sveta/szo-saobshti-mnogo-loshi-novini/39474 Crimes.bg
СЗО съобщи много лоши новини

 Изглежда ваксината за всички няма да е налична скоро

От Световната  здравна организация (СЗО) съобщиха много лоши новини, засягащи ваксината срещу COVID-19.

 

Те предупредиха, че бъдещата ваксина срещу коронавируса няма да достигне до абсолютно всички хора на планетата поне до 2022 г.

 

За първи път в историята ние ще се нуждаем от стотици милиони дози от една ваксина, добави Соумя Суаминатан, завеждаща научния отдел към СЗО. Тя разясни, че първите ваксини ще бъдат предназначени за медицинските специалисти на първа линия, за възрастните хора и тези, които страдат от хронични заболявания.

 

Соумя Суаминатан обяви на брифинг в централата, че всички очакват да се ваксинират в първите месеци на 2021 г., но "нещата не седят по този начин". Най-напред предстои един дълъг и тежък процес по оценка, лицензиране, производство и разпространение на ваксината, уточни Суаминатан.

 

По думите ѝ най-оптимистичният вариант относно първите доставки ще е около средата на следващата година. Разбира се с приоритет ще се ползват хората от рисковите групи.

 

Дотогава от СЗО призоваха световното население да продължи да бъде дисциплинирано и да продължава да спазва противоепидемичните мерки. От там припомнят, че такива са носенето на маска, спазването на физическа дистанция и редовна дезинфекция.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.