Светът изправен пред нов проблем с тоалетната хартия

https://crimes.bg/po-sveta/svetat-izpraven-pred-nov-problem-s-toaletnata-hartiya/42095 Crimes.bg
Светът изправен пред нов проблем с тоалетната хартия

 

Очаква се тя да поскъпне значително

Светът е изправен пред нов проблем с тоалетната хартия. Едва ли сте забравили как миналата година хората я изкупуваха панически.

 

Изглежда в скоро време ще станем свидетели на поредна битка за тоалетна хартия в магазините.

 

Първо бе пандемията на коронавирус, по време на която доста европейци започнаха масово да купуват тоалетна хартия, страхувайки се от недостиг. Сякаш тази битка не ни стигна, а сега и това. 

 

Оказва се, че през зимата една от най-търсените стоки ще поскъпне значително в Германия, пише Глас нюз бг. 

Шведската група Essity, която притежава две марки тоалетна хартия, иска да определи надбавка от най-малко пет процента в преговорите за цените с търговците на дребно. 

Това съобщава Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, цитиран от bild.de. 

 

Най-вероятно тази надбавка ще бъде заплатена от крайния купувач.

Изпълнителният директор на Essity – Магнус Грот оправда планираната надбавка с повишаване на разходите за енергия и товари. Освен това не трябва да се пренебрегва и фактът, че значително се е увеличило търсенето на отпадъчна хартия и целулоза. Essity вече повиши цените с 5% през пролетта. Това повишение обаче не оказа силно влияние върху цените на дребно.

Припомняме, че миналата година, по време на първата вълна от пандемията на коронавирус, германците масово купуваха тоалетна хартия, страхувайки се от трудности с доставката. Тогава ситуацията се нормализира. Сега Германия очаква нов срив. Възможно е, след като са научили за покачването на цените, германците отново да се втурват към магазините за тоалетна хартия и да изкупуват всичко по пътя си. 

Задава ли се нова криза с тоалетната хартия, само времето ще покаже, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.