Спецчасти издирват добре обучени ислямски командоси

https://crimes.bg/po-sveta/specchasti-izdirvat-dobre-obucheni-islyamski-komandosi/37240 Crimes.bg
Спецчасти издирват добре обучени ислямски командоси

Тежковъоръжени френски спецчасти патрулират из Париж при изключителни мерки за сигурност




Източник:




2015-01-07 21:52:00


По света


0

Прочетено: 297108

Кратка връзка








Мащабна операция по издирването на тримата терористи от "Ал Кайда", които тази сутрин убиха 12 души и тежко раниха над 10, част от които с опасност за живота.

Според полицията, тримата нападатели са "добре обучени ислямски командоси", говорещи перфектен френски език.

Те са намерили пробойна в сигурността на офиса на списанието и са я използвали изключително професионално. Офиса е под полицейска защита от 2011 година, когато бомба избухва пред предишният офис на списанието и те сменят местонахождението си. Според публични данни главният редактор на списанието е обявен за "издирване - жив или мъртъв" в списъка на "Ал Кайда".

По време на нападението те викат "Аллах акбар!" (Бог е велик).

Френските служби за сигурност определят нападателите, като хладнокръвни и професионалисти в това, което извършват. Те много добре са знаели къде отиват и кого точно търсят. Срещу част от убитите те са се обръщали по имена. Стрелбата им е добре контролирана, което личи от огнестрелните рани по жертвите, диаметъра от куршуми по полицейската кола и директният последен изстрел в главата на раненият полицай, заснет от камера на очевидец.

Най-вероятно терористите още на са успели да напуснат страната, тъй като в Париж е обявена най-висока степен на сигурност.

Очаквайте подробности.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.