Следете много внимателно за тези алармиращи за тромби симптоми, след ваксинация с Astra Zeneca

https://crimes.bg/po-sveta/sledete-mnogo-vnimatelno-za-tezi-alarmirashti-za-trombi-simptomi-sled-vaksinaciya-s-astra-zeneca/40860 Crimes.bg
Следете много внимателно за тези алармиращи за тромби симптоми, след ваксинация с Astra Zeneca

 

За момента не е доказана 100-процентова взаимовръзка между ваксината и смъртните случаи

Разкриха някои от симптомите, подсказващи образуването на тромби след ваксинация с Astra Zeneca.

 

Припомняме, че от Европейската агенция по лекарствата и СЗО вече нееднократно декларираха, че препаратът на англо-шведската компания е безопасeн.

 

Те посочиха, че ваксината на Astra Zeneca е ефикасна срещу новия коронавирус. Въпреки това в различни части на света продължават да се регистрират случаи на тромбози сред пациентите. При някои от тях това доведе до летален изход.

Заради зачестилите случаи на тромбоемболични реакции част от европейските държави, сред които и България, преустановиха временно прилагането на тази ваксина. В САЩ пък излезе препоръката препаратът на Astra Zeneca да не бъде одобряван за прилагане именно заради случаите на тромбози.Засега е известно, че тромбоемболичните реакции се проявяват обикновено между 3-тия и 14-ия ден след поставянето на т.нар. първа игла.

 

Ето кои са симптомите, за които трябва да се следи, тъй като алармират за евентуални тромби:

-          силно и необичайно главоболие, което не отслабва дори след прием на болкоуспокояващи. То се влошава при движение или легнало положение и протича със зрителни нарушения

-           повръщане или други видове неврологични прояви

-          малки синини около мястото на убождането или петехия (малък точковиден кръвоизлив)

За това информира  онлайн изданието „20minutos“.

 

Както е известно, засега не е доказана 100-процентова взаимовръзка между ваксината на Astra Zeneca и смъртните случаи, настъпили след поставянето й. От СЗО вече заявиха, че ползите от имунизацията с този препарат надхвърлят рисковете.

 

При тези симптоми специалистите препоръчват да се посети лекар. Те обаче все пак припомниха, че главоболието (което е в нормални граници), общото неразположение, температура, гадене и повръщане са обичайни странични реакции след ваксинация.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.