Проверяват съмнителен пакет до фабриката на AstraZeneca

https://crimes.bg/po-sveta/proveryavat-samnitelen-paket-do-fabrikata-na-astrazeneca/40428 Crimes.bg
Проверяват съмнителен пакет до фабриката на AstraZeneca

И от Pfizer/BioNTech съобщиха за сходен проблем в производството

Възникнал е сериозен проблем в близост до фабриката на AstraZeneca.

 

Сапьори проверяват съмнителен пакет, който е бил оставен в близост до фабриката на „Оксфорд“ и AstraZeneca в Северен Уелс, пише британският „Телеграф“.

 

„В момента работим по случай в индустриалната зона „Рексхам“, съобщават от местната полиция.

„Всички пътища в района са затворени и гражданите са помолени да избягват мястото до второ нареждане. Фабриката „Уокхард“ произвежда ваксината на „Оксфорд“ и AstraZeneca и се намира във въпросната индустриална зона“.

 

„Тази сутрин получихме съмнителен пакет. Всички власти са уведомени и са ангажирани със случая. По съвет на експертите евакуирахме част от персонала. Сигурността на служителите ни е от съществено значение“, посочват от „Уокхард“.

 

Според информация от местната полиция съмнителният пакет се намира именно до тази фабрика, в която се пакетират ваксините на компанията.

 

Междувременно говорител на ЕС съобщи, че AstraZeneca се е отказала от насрочената за сряда среща във връзка с доставките на ваксина срещу COVID-19, съобщи Ройтерс.

 

Миналата седмица AstraZeneca информира ЕС, че изостава от плана за доставка на ваксини. Като причина за това от компанията-производител посочват проблеми в производствения процес.

 

Заради сходни проблеми, възникнали при производството на ваксината Pfizer/BioNTech, ЕС заяви, че отсега нататък компаниите, произвеждащи ваксини в блока, ще трябва да предоставят своевременно уведомление, когато искат да изнасят ваксини за трети страни.

 

Англо-шведският производител на лекарства е получил авансово плащане в размер на 336 млн. евро от ЕС, за да си осигури необходимите дози. Очаква се парите да се използват най-вече за разширяване на производствения капацитет, припомня БГНЕС

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.