Полицията стреля по гневни протестиращи в Израел, по улиците е война ВИДЕО

Основната магистрала в Тел Авив е блокирана от тълпи от хора

https://crimes.bg/po-sveta/policiyata-strelya-po-gnevni-protestirashti-v-izrael-po-ulicite-e-voyna-video/53929 Crimes.bg
Полицията стреля по гневни протестиращи в Израел, по улиците е война ВИДЕО

Основната магистрала в Тел Авив е блокирана от тълпи от хора

В Израел хиляди протестиращи излязоха навън, след като премиерът уволни министъра на отбраната. Причина за махане му от министерския му пост е несъгласие със съдебната реформа в страната, която се определя като спорна.

Гневните протестиращи са блокирали основната магистрала Аялон в Тел Авив. Недоволни граждани излязоха на демонстрации и в други големи градове - Ерусалим, Беер Шева и Хайфа.

По-рано днес министър-председателят Бенямин Нетаняху уволни военния министър Йоав Галант, след призив от него към премиера да спре реформата в съдебната система.

Реформата раздели силно общественото мнение на подкрепящи и несъгласни, а също така и предизвика сериозно недоволство в армията.

Уволнението на военния министър показва, че Нетаняху ще продължи с работата по реформирането на съдебната система. Напрежението в страната предизвика и безпокойство сред съюзниците на Ерусалим.

Освен военните също така и не малко бизнесмени изразяват остро недоволство от промените.

Уволненият министър на отбраната Галант бе първият високопоставен член на управляващата партия, който се противопостави на плана.

Лидерът на опозицията Яир Лапид коментира, че уволнението на военния министър в този момент вреди на националната сигурност, а също и обвини премиерът, че е заплаха за сигурността на Израел.

Очаква се бившият шеф на специалната служба Шин Бет да заеме замени Галант.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.