Пълна мистерия е обгърнала смъртта на Петр Келнер

https://crimes.bg/po-sveta/palna-misteriya-e-obgarnala-smartta-na-petr-kelner/40943 Crimes.bg
Пълна мистерия е обгърнала смъртта на Петр Келнер

 

Докладът проследява събитията от излитането на хеликоптера до разбиването му

В пълна мистерия е обгърната все още смъртта на милиардера Петр Келнер, който е собственик на bTV.

 

Според предварителния доклад, публикуван от Националният борд за безопасност на транспорта (NTSB) за катастрофата с хеликоптер в Аляска, няма видна причина, поради която машината се е разбила, пише bg-voice.com.

При инцидента, случил се в близост до ледника Кник в края на минали месец, загинаха петима души. Сред тях бе и Петр Келнер.Докладът проследява събитията от излитането на хеликоптера до разбиването му. Метеорологичните условия по това време са били идеални за полет.„Кой, какво, кога и къде? Това са въпроси, на които тепърва ще търсим отговорите. До момента няма логична причина, която да е довела до катастрофата“, каза шефът на NTSB в Аляска Клинтън Джонсън.Разследващите са проследили целия маршрут на хеликоптера, на който са били Петр Келнер, пилотът Зак Ръсел, Шон Макменами, Грек Хармс и Бенджамин Лароша.Според GPS-системата на машината, тя не е минала през нито един район, в който е имало буря или опасни условия за летене. Въпреки това, хеликоптерът се е разбил.Вертолетът е напуснал летище Васила в 14,40 часа. Минути по-късно е качил пасажерите, които са били до близкото езеро. След това се е насочил към пистите, където те е трябвало да карат ски.Хеликоптерът е летял на ниска височина. Това предполага, че е трябвало да вземе скиорите от подножието на хълма и отново да ги качи горе, където те да се спуснат за пореден път.Именно при последното издигане до върха на пистата, се е случила и трагедията. Според GPS системата на хеликоптера, той се е задържал на една точка за около 3 минути. Това е и мястото на разбиването.Заради забавянето от фирмата оператор веднага са потърсили връзка с пилота. Той не е отговорил. Около 20 часа вече било ясно, че машината се е разбила.Притеснителен е фактът, че останките са открити на много голямо разстояние от мястото, където е бил маркиран първоначалния маршрут.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.