Нови доказателства за разпространението на COVID-19

https://crimes.bg/po-sveta/novi-dokazatelstva-za-razprostranenieto-na-covid-19/39448 Crimes.bg
Нови доказателства за разпространението на COVID-19

 

Въздухът в затворени помещения е силно разпространяващ се патоген

Появиха се нови доказателства за разпространението на COVID-19 във въздуха.

 

Болен пътник (без симптоми) в автобус с лоша вентилация, заразява близо двадесет души. Това се случило през януари в началото на разпространението на пандемията от COVID-19 в Китай.

 

Заразата е била налице за по-малко от час, установи изследване, публикувано в списанието "Вътрешни болести" на Американската медицинска асоциация ДЖАМА.

То предоставя нови доказателства за разпространението на новия COVID-19 по въздуха.

 

Здравните власти първоначално отхвърляха вероятността вируса да се предава при издишане на микроскопични частици. Експертите обаче предоставиха множество доказателства в подкрепа на това.

 

В публикацията експерти от Китайските центрове за борба срещу болестите описват наблюденията си върху разпространението на заразата. Те са въз основа на изследване на пътниците в два автобуса, пътували в продължение на 50 минути до религиозно събитие в Нингбо на 19 януари тази година.

 

Експертите са установили, че един от пътниците е заразил всички останали. Преди това той е бил в Ухан, където бе огнището на заразата. Той не е носил маска по време на пътуването и не е имал никакви симптоми на заболяване.

 

Климатиците в автобусите само въртели въздуха и вероятно също са допринесли за разпространението на вируса.

"Изследването показва, че в затворени помещения с въздух, който не се прочиства, SARS-COv-2 е силно разпространяващ се патоген", пишат авторите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.