Крал Чарлз III налага строга забрана на Острова, вижте каква е

https://crimes.bg/po-sveta/kral-charlz-iii-nalaga-stroga-zabrana-na-ostrova-vizhte-kakva-e/27257 Crimes.bg
Крал Чарлз III налага строга забрана на Острова, вижте каква е

Новият крал на Обединеното кралство не се притеснява да действа смело и да взима обществено-значими решения. Той въвежда нови правила, които не са били редактирани дори от покойната му майка – кралица Елизабет II.


Новото му решение за забрана предизвика сериозни дискусии и раздели обществото на две.


Кралят въведе строга забрана, която обхваща всички кралски резиденции без значение от техния статут – дали са частни или държавни. В тях се забранява сервирането на гъши дроб.


Това решение веднага срещна масово одобрение от защитниците на животни, които дори го аплодираха.


Това действие на крал Чарлз III не е изненада, тъй като до момента няколко пъти той публично се застъпвал за подобно решение, като дори самият той престава да консумира този деликатес.


Социалните мрежи закипяха от новата забрана, като по-голямата част я приветстваха. Кралят ще се запише в историята, като първият такъв, който го е грижа за малтретирането на гъските.


Не липсваха и много предложения за допълнителна защита на животните, много потребители се обединиха около идеята кралят да забрани изцяло лова на всякакви животни.


Дали Чарлз III ще се вслуша в съветите и ще продължи в тази посока предстои да видим скоро.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.