Ким Чен Ун се ваксинира срещу COVID-19

https://crimes.bg/po-sveta/kim-chen-un-se-vaksinira-sreshtu-covid-19/40047 Crimes.bg
Ким Чен Ун се ваксинира срещу COVID-19

За момента не се съобщава каква ваксина е била използвана

Запознати издават, че лидерът на КНДР – Ким Чен Ун е взел предпазни мерки срещу коронавируса. 

 

Той се е имунизирал с китайска ваксина. Това съобщава "Йонхап", позовавайки се на американски експерт по сигурността, който цитира източници от японското разузнаване. 

 

Хари Казианис пише в материал за онлайн списанието „19FortyFive“, че преди 2-3 седмици севернокорейският лидер Ким Чен Ун се е ваксинирал срещу коронавируса. Същото са направили и висши представители на правителството.

Ваксината е била предоставена от китайското правителство. 

 

Казианис е директор по корейските изследвания в Центъра за национални интереси, базиран във Вашингтон институт. Американският експерт цитира двама източници от японското разузнаване. Те обаче отказват да съобщят каква китайска ваксина са използвали Ким Чен Ун и управляващият елит. 

 

Подчертава се обаче, че в момента има 3-4 китайски ваксини. Само една от тях е използвана при близо един милион души в Китай. КНДР все още не е потвърдила случаи на коронавирус. Световната здравна организация подозира, че в страната може да има повече от 800 "подозрителни случая". Припомняме, че Северна Корея затвори всички граници през януари.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.